MINUT A MINUT

🔴Nova manifestació improvitzada al centre de Tarragona

ÚLTIMA HORA

❗ Convoquen una vaga general per al pròxim divendres, 18 d'octubre

Una sanitat pública, de qualitat i amb condicions laborals dignes

Entre el 4 i el 5 d'abril, el comitè d'empresa i els treballadors i treballadores de l'Hospital Comarcal del Vendrell van realitzar una jornada de lluita de 24 hores, al llarg de la qual es plantaren tendes de campanya a la recepció de l'hospital amb l'objectiu reclamar la millora de les condicions laborals, així com l'ampliació de la plantilla de l'hospital, que ara mateix és insuficient per a atendre les necessitats dels usuaris del centre. La jornada va finalitzar amb una marxa fins al centre del Vendrell i una manifestació.

 

Fa anys que els i les treballadores de l'Hospital denuncien una situació de col·lapse i d'insuficiència de recursos per a oferir una atenció òptima. Aquesta és una lluita que ens interpel·la a tots i totes. És de mínims exigir una sanitat digna, de qualitat, sense repagaments ni llistes d'espera injustificables, una sanitat totalment pública i no en mans d'aquells que volen fer negoci de la nostra salut. És també de mínims garantir que els treballadors i treballadores de la sanitat tinguin unes condicions laborals dignes. Perquè és un acte de justícia, però també perquè, en última instància, ens hi juguem el nostre dret a la salut i a la vida.

 

Fa anys que el personal sanitari s'ha plantat davant els abusos de l'administració pública i de la direcció de l'Hospital del Vendrell, gestionat per la fundació privada Santa Tecla, que sovint ha estat denunciada públicament per sindicats, plataformes en defensa d'una sanitat digna, i fins i tot administracions locals, per manca de transparència, males pràctiques, tancament de llits d'hospital, falta de recursos i personal, etc.

 

Mentre l'equip mèdic, d'infermeria i administratiu planten cara a la precarització de les seves condicions laborals, a la manca de personal i de recursos que impedeix oferir una atenció integral al pacient, la Fundació Santa Tecla va anunciar fa pocs dies que estava en disposició de fer una inversió de més d'un milió d'euros per a ampliar l'aparcament i urgències. Aquesta notícia la va fer pública en un vídeo la formació política Junts pel Vendrell, que actualment forma part del govern municipal.

 

Paral·lelament, la direcció de l'Hospital ha tornat a negar el dret dels treballadors a cobrar la DPO (direcció per objectius) que estableix una compensació econòmica per l'assoliment de determinats objectius individuals i col·lectius. Malgrat que els objectius es compleixen any rere any, des de fa una dècada la direcció de l'Hospital del Vendrell al·lega 'inestabilitat pressupostària' per no pagar-los. És a dir, hi ha diners per a ampliar al pàrquing i no per pagar als treballadors i treballadores allò que els hi correspon?

 

Aquesta és només la més recent de les reivindicacions dels professionals del centre sanitari, que denuncien la saturació que pateix el servei des de fa temps i la sobrecàrrega laboral continuada de les treballadores i dels treballadors. Les retallades en matèria de salut que hem patit al llarg dels darrers anys (Catalunya destina en sanitat un 27,5% menys que abans de la crisi) així com l'afany d'obtenir beneficis de les entitats privades que gestionen els nostres centres sanitaris, tenen una incidència directa i greu en la prestació d'uns serveis essencials per a la classe treballadora. Cal sortir al carrer, cal organitzar-nos, i cal fer-ho per dir ben alt i clar que els nostres drets no són un negoci i exigir uns serveis públics bàsics 100% garantits, sense privatitzacions ni repagaments. Ens ho juguem tot.
Comentaris
Àngel Guevara
En les nostres mans explicar a la població l'empobriment de la sanitat pública. Això no és el "win win" que es predicava. Han caigut les caretes.

envia el comentari