Eleccions Municipals: El Partit o la Persona?

El pròxim 26 de maig estem convocats a les eleccions municipals i tornarem a anar a votar, l'exercici democràtic per excel·lència. Votar és participar, prendre part a decidir qui volem que dirigeixi el destí del nostre poble i també el dia a dia de tot allò que ens envolta i ens preocupa. Els dubtes per saber a qui hem de donar-li el nostre vot sempre vénen acompanyats de les coses que valorem i les que ens han decebut, és temps de reflexió.

 

També és veritat que, inconscientment, tenim ja una certa inclinació cap a una ideologia, de vegades simpatia cap a determinats partits o persones. És ara, quan s'apropa el dia de dipositar el nostre vot, quan ens venen certs dubtes i, fins i tot, decidim a qui votar el mateix dia de les eleccions. Es diu que a les eleccions municipals es vota més a la persona, per què deu ser? Crec senzillament que la dita «en el poble ens coneixem tots», al cap i a la fi és una qüestió de confiança, deu tindre alguna cosa de veritat.

 

També és veritat que el Calafell d'abans del 1979 (cens de 3.400 habitants) és molt diferent del d'avui, quan ja hem superat els 25.000 habitants. Avui sociològicament és molt diferent i amb cultures diverses. Aquest creixement fa encara més difícil la governança del municipi. Si hi afegim el model urbanístic dispers, fa necessari tindre governs forts i coneixedors del que s'ha de fer per mantenir l'equilibri i la prosperitat.

 

Però també és ben cert que hem de preservar les arrels pròpies i saber-les traspassar amb èxit als que volen fer el seu projecte de família a Calafell. Això no és gens fàcil, cal estar molt preparat en diferents àmbits, dotant el municipi de totes aquelles qüestions que resolguin la qualitat de vida, sense malmetre el nostre patrimoni, tant històric com cultural i de convivència. Ara és el moment d'escollir què fem, si votar partits o persones. Aquesta és la qüestió.
Comentaris

envia el comentari