MINUT A MINUT

🔴🚶‍♂️ La Marxa per la Llibertat entra l'AP-7 des del Vendrell

ÚLTIMA HORA

❗ Centenars de manifestants bloquegen les vies del tren a Reus

Jo els prohibiria...

He de reconèixer que m'he hagut de contenir a l'hora d'escriure aquest bitllet. Les primeres idees i suggeriments que m'han vingut al cap crec que no entren en el marc de la legalitat vigent, perquè impliquen gasolina i llumins com a mínim, i no voldria jo acabar davant del jutge per haver dit el que penso. Em refereixo a la necessitat imperiosa d'expulsar de manera immediata de la Festa Major els maleïts cotxets —i enguany, també, els patinets—.

 

I no només per Festa Major, sinó de qualsevol aglomeració de gent en general. Trobo que és de sentit comú, però no sóc pare i potser això hi té alguna cosa a veure. És clar que també conec pares i mares que estan d'acord amb mi, per tant no es tracta d'un canvi d'opinió que es produeixi quan procrees. A mi algú m'hauria d'explicar per quins set sous hi ha qui s'entesta a portar cotxets a la Festa Major.

 

Si a sobre van plens de bosses, no de canalla! Si la criatura no camina, es busca un lloc on el cotxet no molesti, i no, la plaça del Mercadal no és aquest lloc, ni la de Sant Pere tampoc. I si no es pot o no se sap sortir de casa sense el cotxet de la canalla, es pot fer un parèntesi, la festa no se n'anirà enlloc, si durant un, dos, o fins i tot tres anys no sortiu per Sant Pere. I tranquils, que si és pel carnet d'RTV, no passen llista.

 

O s'adapta la rutina festiva a les circumstàncies de tenir prole. No es pot seguir la Tronada o el Seguici des de primera fila amb cotxet, perquè després passen coses i tot són plors i la culpa és dels altres. El dia que —el destí no ho vulgui—, caigui un Gegant o una Bèstia perquè ha ensopegat amb un coi de cotxet, els seus propietaris encara el denunciaran per no haver parat compte, ho veig avenir.

 

I la culpa no serà dels progenitors inconscients i incívics del cotxet dels nassos, no. O quan la marabunta de gent que surt de la plaça de Sant Pere acabi atropellant un cotxet —sempre buit de canalla, per fortuna—, que també plorarem i ens exclamarem; com si l'Àliga, el Basilisc o la Víbria —esperem que no passi— se n'emporten un d'un cop de cua. I mira que fa uns anys que fins i tot l'Ajuntament s'hi ha posat, i han habilitat un aparcament vigilat i gratuït.

 

Suposo que prohibir-los queda lleig, i tampoc sé si li tocaria a l'enigmàtica Comissió de Protocol, a l'IMRC —abans conegut com a IMAC—, a la regidoria de Cultura, a la de Seguretat Ciutadana, a la Generalitat, al Congrés o al Parlament Europeu, però que algú faci el favor de fer-hi alguna cosa, que es veu que amb el sentit comú del personal ja no s'hi pot comptar.