MINUT A MINUT

🔴Nova manifestació improvitzada al centre de Tarragona

ÚLTIMA HORA

❗ Convoquen una vaga general per al pròxim divendres, 18 d'octubre

Cunit, un poble eixerit i molt més

Un dels pobles que més interès ha mostrat per la seva història, pel seu passat, present i futur, és Cunit. Jo sóc una de les persones que creuen que la feina de formiga d'aquesta localitat costanera ha de servir molt per altres municipis amb unes característiques similars. Desconec el dia a dia del municipi nu i cru perquè no hi visc i segueixo la seva actualitat a través de les xarxes i mitjans de comunicació.

 

Una de les propostes més consolidades per donar a conèixer la seva identitat és la Xarel·lada, que enguany ha arribat a la seva setena edició. Al cap de pocs dies de la seva presentació ja es van haver de tancar les inscripcions perquè tenia les places cobertes. Aquesta idea, que va sorgir d'una combinació entre ajuntament i entitats privades, mostra la manera com ha de treballar un municipi per tirar endavant. S'ha de comptar amb els seus veïns, que han de tenir els canals necessaris per poder participar de la política activa del municipi i que les seves propostes arribin a bon port.

 

Quan en una fira d'una localitat s'ha deixat totalment de banda l'associació de comerciants de la localitat, vol dir que alguna cosa no va gens bé. Llavors el resultat és el que és. A Cunit no et fan grans castells de foc perquè, amb un pressupost anual d'uns 30.000.000 i amb un deute heretat d'anteriors mandats, la cosa no dona gaire més. La gràcia és que les seves iniciatives compten amb el suport dels seus veïns. El darrer dissabte de juny, la Xarel·lada estava més plena que mai, amb gent i caliu, perquè enguany hi van afegir un concert per tancar la jornada dedicada a una de les varietats de raïm més importants de casa nostra. Per primer cop van exhaurir tots els tiquets que es van posar a la venda.

 

Un poble com Cunit treballa per conèixer la seva història amb una preocupació per part del consistori i també per les seves masies i altres elements històrics del municipi. No estem parlant de grans projectes amb una forta despesa, però almenys hi ha un interès per adequar i mantenir aquests espais que tenen un valor perquè la gent ho sàpiga i en sigui conseqüent. Cunit no és un poble que et pugui portar grans grups per la festa major perquè la situació econòmica no dona per a més, però si tu hi vas, molt possiblement t'agradarà la seva aposta en aquest camp. Coneixen el producte i abans de contractar-lo per pujar a un escenari saben molt bé de què estan parlant. No estem apostant per portar grans noms sinó propostes molt interessants que agraden a la gent.

 

Cunit també té la valentia d'organitzar un cop a l'any un congrés d'informàtica i administració amb propostes molt interessants on assisteix personal de tots els municipis veïns per conèixer les darreres tendències en aquest món. Per exemple, en administració electrònica. Una de les ràdios de la comarca amb més vitalitat i audiència és Ràdio Cunit amb una interessant graella on hi pots trobar una mica de tot i més. Una emissora participativa on veïns i forans poden deixar anar les seves capacitats comunicatives. Hi ha municipis baixpenedesencs que tenen una emissora de ràdio que viu paral·lela als seus ciutadans. En aquests casos és molt difícil l'entesa.

 

Cunit és un poble que connecta amb la seva gent. L'altre dia, en aquestes converses ximples entre copeta de cava i tastet, hi havia gent de fora que deia que a Cunit hi faltava comerç perquè, per qualsevol cosa, has d'anar a altres localitats. Llavors els veïns van respondre ràpidament que millor així. Si volien botigues que anessin a Calafell. Aquesta versió actual de Cunit és molt tranquil·la i no necessiten massificacions com altres veïnes.

 

Cunit és un dels pocs municipis costaners que et permet estacionar el cotxe a un parell o tres metres de la platja sense haver de pagar zona blava. Tot un luxe amb unes platges tranquil·les i netes. He fet aquesta petita reflexió, però no feu molta difusió de Cunit perquè no sigui que aquests trets característics se'n vagin en orris. A gaudir d'aquest bonic poble amb totes les moltes coses que ofereix.
Comentaris

envia el comentari