MINUT A MINUT

🔴Nova manifestació improvitzada al centre de Tarragona

ÚLTIMA HORA

❗ Convoquen una vaga general per al pròxim divendres, 18 d'octubre

Un govern d'esquena al poble Vendrell

Al fil del primer ple del nou mandat, m'agradaria escriure aquest article, per posar de manifest la meva inquietud pel camí que està prenent el nou govern, amb aspectes principals de funcionament municipal a través d'aquesta proposta aprovada pel nou govern de poder fer despesa en contractes, obres o cessió sense passar-ho per ple. Pel que fa a la proposta aprovada al ple municipal per cedir les competències que fins ara tenia el ple a la junta de govern, en matèria de contractació i patrimoni, cal destacar que aquest és un pas enrere per la ciutadania de Vendrell, perquè ara podran fer contractes de qualsevol quantitat, comprar béns o cedir-los sense passar-ho per al Ple municipal.

 

En un municipi on encara patim els efectes draconians del pla d'ajuts del 2012 que encara està vigent, i que ens va imposar el govern central perquè el PSC i el PDeCAT van arruïnar el municipi, no és possible entendre que es faci això. Es deixen fora del debat públic decisions econòmiques transcendentals, per posar-les en mans de la junta de govern dirigida de forma majoritària pels mateixos que la van arruïnar.

 

No obstant, el cinisme del nou govern local té el seu màxim exponent quan han determinat que, quan les qüestions siguin d'interès general, les juntes de govern es faran públiques. Això tan sols servirà per veure l'escenificació de com el govern fa el que vol, donat que, al cap i a la fi, siguin publiques o privades no es podrà fer res. Aquesta transparència és una estafa premeditada, perquè els regidors i regidores de govern porten el guió de què diran i els grups de l'oposició i el poble de Vendrell tan sols hi assistiran com a convidat de pedra, aquesta és la realitat.

 

En la meva opinió, aquesta proposta, aprovada per una majoria qualificada al ple, demostra el tarannà del govern local dels socialistes de Vendrell, amb una típica acció de la vella política, que sempre ha volgut governar a porta tancada per no donar explicacions, com van fer amb el deute de l'Ajuntament del qual mai han explicat res. Als seus socis de govern, Ciutadans i l'AVP, els diré que estan fent un flac favor al poble amb el suport d'aquesta proposta, perquè vull deixar pales que mai defugir del debat públic i obert o l'aportació d'idees dels grups del ple ha servit per millorar res. 

 

Per tant, fer aquesta maniobra traient atribucions al ple és una cosa completament dolenta per la ciutadania de Vendrell. Ja per acabar, us diré que aquesta legislatura que comença es perfila complicada, vista la forma de treballar del nou govern, que pretén fer les coses a porta tancada, perquè d'aquesta manera es governa més còmodament. Però que fent aquesta maniobra fa un flac favor a la democràcia, a la transparència i a la participació de la ciutadania del Vendrell.
Comentaris

envia el comentari