MINUT A MINUT

🔴Nova manifestació improvitzada al centre de Tarragona

ÚLTIMA HORA

❗ Convoquen una vaga general per al pròxim divendres, 18 d'octubre

Tornen els càrrecs de confiança

Nou mandat, noves regles de joc als ajuntaments. Aquests dies es van succeint els plens de cartipàs, on es fixen aspectes com les retribucions dels càrrecs electes, el grau de dedicació de cada regidor i els treballadors eventuals de la corporació, més coneguts com a ‘càrrecs de confiança’.

 

Aquesta era una figura que els últims temps havia estat polèmica. En uns anys que molts consistoris del Baix Penedès i de la regió de Tarragona presentaven complicacions financeres, diverses veus demanaven que es prescindís d’aquest personal, que tenia un cost per les arques municipals i que, a vegades, tenia una tasca difícil de justificar.

 

Al Vendrell, on en mandats anteriors cada partit amb representació al ple podia tenir-ne, es va optar l’últim mandat per prescindir d’aquesta figura. Tampoc n’hi havia a Calafell, tot i que algunes d’aquestes tasques les acabaven externalitzant. En el fons era el mateix, però el fet de no voler donar-li aquest nom evidenciava que no eren ben vists a ulls de la gent.

 

Però això sembla que ara ha canviat. Ja sigui perquè la situació econòmica dels ajuntaments ha començat a millorar, o perquè el nivell de feina amenaça de saturar els consistoris, el cert és que els càrrecs de confiança tornen als principals ajuntaments de la comarca. A Calafell n’hi haurà fins a sis, que substitueixen alguns serveis externalitzats que havien acabat el contracte.

 

També n’hi haurà a Cunit, on els càrrecs eventuals fins i tot van ser moneda de canvi en les negociacions entre els diferents partits per formar govern. Al Vendrell, de moment, encara no s’ha confirmat si tornaran els càrrecs de confiança, i només hi ha rumors, que no està clar si són realistes o amb una intencionalitat política. Aviat se sabrà.

 

Com en moltes altres coses, el problema del personal eventual no és que existeixin o no, sinó que la tasca sigui realment necessària per al funcionament de l’Ajuntament. En el passat hi ha hagut molts casos de membres de partits endollats en càrrecs com aquest sense una tasca concreta, o fins i tot el cas extrem de retribucions que no servien per res més que per finançar la formació o el líder d’un partit, que queia molt lluny del Vendrell. Aquí és on es perverteix la figura del treballador eventual i on els damnificats són tots els ciutadans.
Comentaris

envia el comentari