La Riverarització de P. Sánchez

Finalment P. Sánchez ha aconseguit citar-nos a les urnes el proper 10 de novembre en un intent, tan arriscat com desesperat, per pactar amb Cs i, així, tornar a formular el 'trifatxito' com a Cs, PP i PSOE. De la lluita pel relat, quedaria la percepció que els protagonismes han ancorat els acords. Ara bé, les detencions dels 9 independentistes catalans del passat 23 de setembre ofereixen una nova interpretació de la situació actual.

 

La detenció policial orquestrada per la Fiscalia de l'Audiència Nacional beneficia al PSOE des d'una òptica electoralista i el redimeix, tot d'un plegat, de fets del passat, del present i del futur. L'eix de l'estratègia descansaria en la consolidació de la ficció del relat de l'existència del terrorisme català mitjançant les detencions de membres d'un suposat «comando». D'aquesta manera, quedaria àmpliament justificada la col·laboració del PSOE amb el PP en l'aplicació del 155 i aconseguiria callar les veus que van ser crítiques amb P. Sánchez: «Es tractava de terrorisme175. Es redimeix del present, perquè aquestes detencions donen l'excusa perfecta per a clamar 'amb Rivera sí'. A més, la Riverarització de P. Sánchez atreu l'electorat descontent de Cs» i, dit de pas, complau a l'IBEX 35 que veu com s'allunya l'abolició de la Reforma Laboral. Des de la perspectiva d'un futur immediat, el relat de la Catalunya avuitantada i sustentada en la imatge dels comandos de la desapareguda ETA justificarà la resposta de les estructures de l'Estat a una sentència dels presos i preses polítics que es preveu condemnatòria, extremadament dura i exemplificant.

 

Davant aquest panorama, emergeix P punt Sánchez amb una actitud riveritzant que convida a tota la dreta a lluitar contra els molins del terrorisme català amb l'única finalitat de servir el dictat dels lobbys econòmics i d'amagar la realitat sota la ficció. No obstant això, la realitat és tossuda i 2 milions i mig d'independentistes no s'amaguen, fàcilment, darrera de molins de vent. Només una majoria Independentista i Republicana pot banyar de realitat al PSOE, situar-lo davant del mirall i mostrar a tot el regne d'Espanya i a Catalunya la seva falta de projecte social i polític.

 

Virgínia Martínez i Torres, Candidata d'Esquerra Republicana de Catalunya al Congrés dels Diputats per Tarragona
Comentaris

envia el comentari