GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Els deu apunts més curiosos d'aquesta campanya electoral

Fem un cop d'ull a algunes de les anècdotes més divertides d'aquesta campanya electoral a les comarques de Tarragona
Una furgoneta que deixa ben clar amb quin partit simpatitza el seu propietari. | Gerard Recasens

 

Les campanyes electorals donen per molt, és cert, i no només pel que fa a rèdit polític. Aquests quinze intensos dies que aquest divendres, 24 de maig, arriben a la seva fi, també deixen lloc a la curiositat, al 'divertimento' i a l'anècdota. En aquestes darreres hores de campanya, a TarragonaDigital.com volem recopilar algunes imatges, cartells, vídeos o situacions que han generat rialles aquests dies.

 

Després de dues setmanes de propostes, debats, programes i discussions, un petit sospir de diversió per posar el punt final a la campanya de les eleccions municipals 2019. Deu anècdotes en deu flaixos.

 

Els més... corporativistes

Sens dubte, la foto que encapçala aquest article mereix el títol de campiona del corporativisme. La imatge correspon al míting que el passat 17 de maig va fer Ciutadans a Sant Pere i Sant Pau, amb la presència d'Inés Arrimadas. Molt a prop de l'espai on es feia l'acte, hi havia aparcada aquesta furgoneta de Ciutadans Constantí, plagada amb desenes d'enganxines amb el cor català, espanyol i europeu del partit. Una imatge singular on —fixin-s'hi bé— tampoc hi manca un il·lustre: Tàrracus.

 

Els més...originals

Ens referim aquí a la proposta més insòlita d'aquesta campanya electoral. Es tracta, sens dubte, del complex d'oci familiar que el Nou Moviment Ciutadà (NMC) de Cambrils ven com la punta de llança de la seva aposta pel turisme familiar: es tracta d’un parc d’oci, un complex lúdic, que Klein vol construir a la zona de l’Esquirol. L’espai, tot un món de jocs de caràcter familiar, podria girar entorn a una temàtica cambrilenca, com el món del mar o el de la pesca, però això —ha dit el candidat de l’NMC durant la campanya—, es decidirà en un concurs d’idees.

 

ERC Valls s'anunciava pels carrers de la ciutat per megafonia. | Albert Oliva.

 

Els més... rudimentaris

De mètodes per fer campanya n'hi ha diversos. Marxandatge, cartells, mítings, passejades per mercats. I és clar, des de fa anys, les xarxes socials són el gran canal de les campanyes. A ERC Valls, però, no han volgut escatimar pel que fa a vies de fer propaganda electoral i han aprofitat per fer-ne d'una forma més típica de principis de segle —o de finals de l'anterior. Una furgoneta amb megafonia es passejava per la ciutat demanant el vot per Jordi Cartanyà. Un mètode rudimentari, però per què no efectiu?

 

Els més... animals

 

Junts per Reus fa setmanes que fa una intensa activitat a les xarxes socials perquè Carles Pellicer retingui l'alcaldia a la capital del Baix Camp. Vídeos, piulades, fotografies i, aquest dimecres, la que va ser probablement la publicació més 'animal de la campanya. «Tu votes 'Pelli'? Junts per Reus?», pregunta l'amo al seu gos que, bordant, protagonitza aquest divertit vídeo de campanya.

 

Els més... grans

1.401 són els anys que sumen els 21 candidats de la que és, probablement, la llista més curiosa d'aquestes eleccions municipals 2019. 'Tercera Edad en Acción' es presenta a Vila-seca i a altres municipis d'arreu de l'Estat amb propostes electorals de tota mena. Volen crear un fons municipal que permeti que les persones d’edat avançada que ho necessitin obtinguin assistència domiciliària de manera gratuïta. El finançarien gràcies a la recaptació d'un macroaparcament de mil places a la Pineda que tan sols pagarien els no-residents a la Pineda.

 

Els més... mediàtics

 

Si hi ha un vídeo electoral que ha traspassat fronteres, però, és l'enganxadissa cançó d'Ara El Vendrell. Inspirada en el 'Voti, voti Ara Reus' d'Ariel Santamaria el 2015, Ara El Vendrell ha sorprès amb una escenografia excèntrica i una cançó peculiar que, fins i tot, es va fer lloc ara fa uns dies a l''APM?'. Ha estat un èxit: d'Ara El Vendrell se n'ha sentit a parlar —i a cantar— aquesta campanya.

 

Els més... femenins

Dues candidatures ebrenques estan formades únicament per dones. Es tracta de la llista de Juntes per Corbera d'Ebre formada per dotze candidates, i la independent Fem Poble de Miravet, de nou. En 32 dels 52 municipis de les Terres de l'Ebre es presenten candidatures encapçalades per dones i en alguns pobles, totes les llistes les lideren elles. Són els casos d'Aldover, Benifallet, Tivenys, Tivissa —en aquest, amb quatre llistes— i Vinebre

 

Els més... festius

No hi ha cap mena de dubte: Pere Granados aprofita l'ambient festiu de la ciutat de la qual és alcalde des de 2009, Salou, per fer la que, probablement, és la campanya més 'festivalera' de totes. Només un exemple —al marge de la festa de fi de campanya de divendres passat—: Sumem per Salou va convocar per divendres passat la Nit Jove amb Pere Granados al local DiMare Club de la capital de la Costa Daurada. El partit convidava a aperitius i amb la invitació gratuïta hi entrava, fins i tot, la primera consumició.

 

Els més... independentistes

El mapa de les comarques de Tarragona ens revela que a un de cada quatre municipis, els electors només podran votar llistes independentistes. Concretament, aquesta situació es produeix a 50 de les 184 localitats tarragonines, el 27,2% del total. Això, només tenint en compte les candidatures amb segell independentista: no hi hem comptat, en aquest còmput, les candidatures o agrupacions d'electors independents que, en alguns casos, també estan clarament posicionats a favor de la independència.

 

El cartell electoral del PSC de Creixell, on es pot llegir al marge inferior esquerre '@nombrecandidato'. | TarragonaDigital.com

 

Els més... despistats

A Roda de Berà i Creixell han estat els més despistats pel que fa a ortografia. A la primera localitat, Roda en Comú va girar l'accent del nom de la seva candidatura i, de fet, l'errada es pot llegir encara a alguns cartells, pancartes i xarxes socials. A Creixell, per la seva banda, el cartell del PSC conservava erròniament el model original amb la inscripció '@nombrecandidato': es van oblidar de posar-hi el compte de Twitter del partit o la candidata.

 

Roda en Comú ha difós el seu cartell... amb falta d'ortografia inclosa. | Cedida

 

També et pot interessar