Ismael Cortés (En Comú Podem) no tanca la porta a un referèndum per la independència de Catalunya

El cap de llista de la coalició d'esquerres per Tarragona de cara a les eleccions del 10 de novembre assegura que «no donarem els nostres vots gratuïtament al PSOE»
El cap de llista d'En Comú Podem per Tarragona, Ismael Cortés, aspira a mantenir l'escó en aquestes eleccions generals del pròxim 10 de novembre | Àngel Ullate

 

El cap de llista d'En Comú Podem per Tarragona, Ismael Cortés, ha presentat, aquest matí de dilluns, 28 d'octubre, els eixos programàtics de la seva candidatura de cara a les eleccions generals del pròxim 10 de novembre. Cortés aspira a mantenir l'escó que va aconseguir, per primera vegada, el passat 28 d'abril.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Cortés, acompanyat per la número sis de la llista de la coalició a Barcelona, Maria Freixanet, ha aprofitat el temps d'ençà del seu aterratge accidentat a la província, substituint al conegut Fèlix Alonso, i ha mostrat un coneixement del territori, i de les seves mancances en infraestructures, així com capacitat per a defensar un programa allunyat del populisme d'esquerres original de Podemos i més pròxim a postulats socialdemòcrates.

 

En l'àmbit estratègic, tant Cortés com Freixanet han explicat que «la nostra força electoral serà per fer front al nostre adversari, la dreta. Davant d'una desacceleració econòmica que podria acabar en crisis, ens juguem com es reparteixen els esforços per fer-hi front. Si les retallades se li fan als poderosos o a la classe mitjana. Així mateix, també ens juguem evitar que el PSOE acabi pactant amb la dreta».

 

Eixos per fer front a la qüestió catalana

Més enllà de l'agenda política habitual en aquestes conteses, infraestructures, energia i model econòmic, és evident que la qüestió catalana està sobre la taula i més per algú que vol ser diputat per Tarragona. La proposta de Cortés, la proposta d'En Comú Podem, s'estructura, segons han explicat, de la següent manera: «llibertat, que vol dir llibertat pels presos; diàleg, diàleg que ens aporti solucions i després aquestes solucions s'hauran de votar. Aquesta votació no exclou un referèndum per a la independència».

 

El programa d'En Comú Podem s'estructura sobre tres eixos: «l'eix social, que inclou el dret a un treball i habitatges dignes; eix de l'horitzó verd, per convertir Tarragona en líder d'energies renovables i preservar i protegir el Delta de l'Ebre; i per últim l'eix de la mobilitat, que cerca acabar amb els peatges de l'AP-7 i l'AP-2, garantir un servei ferroviari de qualitat de Terres de l'Ebre i Tarragona fins a Barcelona i defensar el traspàs de la gestió de l'aeroport de Reus».

 

Maria Freixanet i Ismael Cortés, durant la presentació dels eixos programàtics d'En Comú Podem de cara a les eleccions generals. | Cedida