Borrell acusa el diputat tarragoní Jordi Salvador (ERC) d'escopir-lo

ERC nega que el diputat tarragoní hagi escopit al Ministre d'Afers Exteriors, Josep Borrell

 

El ministre d'Afers Exteriors del govern espanyol, el català Josep Borrell, ha protagonitzat aquest dimecres, 21 de novembre, una sonada polèmica al Congrés dels Diputats. Durant l'habitual sessió de control a l'executiu de Pedro Sánchez, la presidenta de la cambra, Ana Pastor, ha expulsat el diputat Gabriel Rufián per motius disciplinaris. Tot el grup d'ERC ha abandonat l'hemicicle amb Rufián i ha estat llavors quan Borrell ha acusat Jordi Salvador, diputat per Tarragona, d'haver-lo escopit en passar per davant de la seva posició. ERC ja ho ha negat.

 

Borell acusa Salvador d'escopir-lo al Congrés dels Diputats

Després d'un agre intercanvi de retrets entre el ministre Borrell i el diputat Rufián, la presidenta del Congrés, Ana Pastor, ha cridat a l'ordre en tres ocasions al diputat republicà. Segons el reglament de la cambra, això obliga a la seva expulsió de l'hemicicle. Gabriel Rufián ha obeït i ha marxat del seu escó. Amb ell, ho han fet la resta de diputats d'ERC, que han decidit abandonar-lo en solidaritat amb Rufián.

 

En passar per davant de la posició del govern espanyol, el ministre Josep Borrell ha assenyalat un dels diputats amb vehemència: era el tarragoní Jordi Salvador. «L'hemicicle és el lloc on s'argumenta amb la paraula, no el lloc on s'escup als diputats, tal com acaba de passar», ha dit just després Borrell.

 

ERC nega que Jordi Salvador hagi escopit Josep Borrell

Segons la versió del ministre, doncs, Jordi Salvador l'hauria escopit. ERC, però, ja ho ha negat de manera rotunda. «És fals i ho sap», ha dit Joan Tardà, el portaveu dels republicans al Congrés. «Demano que es difonguin les imatges» perquè «és molt lamentable que se’ns pugui acusar sense proves», ha dit Tardà, que ha anunciat que exigiran a Borrell que rectifiqui.

 

El cert és que en les imatges costa d'apreciar si l'acusació de Josep Borell és verídica. La polèmica, però, ja està servida i a les xarxes socials el moment és un dels més comentats d'aquest dimecres.

Més notícies de la categoria Política