El Parlament de les Dones reivindica el paper del col·lectiu i denuncia les discriminacions que pateix

S'ha aprovat una declaració institucional que denuncia les necessitats i discrimancions que pateixen les dones
El Parlament de les Dones s'ha celebrat aquest dilluns a la cambra catalana | Cedida

 

El Parlament de les Dones, que s'ha celebrat aquest dilluns a la cambra catalana, ha aprovat una declaració institucional que denuncia les situacions de discriminació que encara viuen les dones i les necessitats a les quals cal fer front. La iniciativa, organitzada conjuntament pel Parlament i el Consell Nacional de les Dones de Catalunya (CNDC), ha reivindicat el paper de la dona i ha reclamat mesures per a la igualtat real.

 

Entre les peticions hi ha l'exigència que l'educació no transmeti els valors patriarcals a les noves generacions, que s'incorpori l'ensenyament afectiu i sexual en les etapes obligatòries, que es promogui la igualtat retributiva entre homes i dones i que es vetlli per la paritat en òrgans de decisió, especialment a les institucions.

 

 

Una sessió inèdita a l'Estat espanyol

Aquesta sessió, en què a l'hemicicle només hi han entrat dones, volia agafar el relleu de la Conferència Internacional de la Dona de 1995, que va tenir lloc a Pequín i que va marcar un precedent per a la lluita feminista: 17.000 participants i 30.000 activistes es van trobar a la capital xinesa per establir les bases d'una agenda de polítiques de la dona. El Parlament de la Dona és una iniciativa que ja s'ha dut a terme en països com Portugal, Sud-àfrica i Montenegro però inèdita a l'Estat espanyol.

 

 

Durant l'acte han reclamat que es vetlli per la seguretat, l'autonomia i la sobirania sobre el propi cos, és a dir, que es respecti el dret de les dones a decidir si volen o no tenir fills i la manera com pretenen formar una família; que es modifiqui la llei per incloure la violència institucional com una forma d'agressió envers la dona; que s'asseguri l'atenció integral als infants i adolescents en situació de violència masclista; evitar que s'atorguin custòdies compartides en situacions de violència de gènere, i que es garanteixin els drets de les dones que són víctimes de tràfic i explotació sexual.

 

També et pot interessar...