El PSC qualifica els primers 365 dies del Govern Torra com a «any perdut per a les comarques de Tarragona»

Els diputats socialistes Rosa Ibarra i Carles Castillo critiquen l'augment de llistes d'espera, el finançament de les escoles bressol i la baixa ràtio d'inversió per habitant
Els diputats socialistes per Tarragona Rosa Maria Ibarra i Carles Castillo, en una imatge d'arxiu. | Cedida

 

El grup parlamentari socialista de Tarragona ha denunciat aquest dilluns que el primer any del Govern Torra «ha estat un any perdut per a les comarques tarragonines» i que «la paràlisi de l'actual Govern no té precedents». Els diputats Rosa Ibarra i Carles Castillo han posat com a exemples d'aquesta inacció «l'augment de les llistes d'espera a la demarcació per poder ser operat, la falta de compromís en el finançament de la xarxa d'escoles bressol, l'absència absoluta de projectes executius que ajudin al progrés de les nostres comarques i la constatació que seguim a la cua del país pel que fa a la ràtio d'inversió per habitant a què ens van condemnar els darrers pressupostos aprovats per Junts per Catalunya, ERC i la CUP el 2017».

  

Davant d'aquesta situació els diputats socialistes han «exigit» tant al Govern com als diputats independentistes que «es treguin la son de les orelles, deixin de marejar la perdiu i que presentin d'una vegada per totes una planificació d'inversions adreçada a les comarques tarragonines. No els demanem cap cosa extraordinària, tan sols que compleixin amb la seva responsabilitat de governar. En cas contrari, si es consideren incapaços de governar el millor que poden fer és deixar pas als qui si tenim idees, projectes i ambició política per fer que el país progressi».

 

En la mateixa línia, els dos diputats del PSC han recordat que «malgrat que la propaganda governamental ens bombardeja permanentment sobre l'existència d'una eventual majoria del 80% de catalans que són independentistes la realitat és que el Govern independentista no té majoria ni per presentar, ni per aprovar, uns pressupostos al Parlament». 

 

El PSC critica l'augment de les llistes d'espera per ser operat. | ACN

 

Rosa Maria Ibarra i Carles Castillo han recordat que des de l'arribada d'Artur Mas i dels seus successors a la Generalitat a finals de 2010 les inversions del Govern al Camp de Tarragona han passat d'una mitjana de 152 milions d'euros anuals, amb Govern socialista, als menys de 40 milions d'euros anuals. «A les Terres de l'Ebre encara és pitjor perquè les inversions s'han enfonsat per sota dels 20 milions d'euros», han assenyalat.

 

El PSC marca les seves prioritats

Per al PSC és «vital», entre altres mesures, construir nous edificis per a escoles a diverses poblacions del Camp de Tarragona, garantir el transport sanitari urgent a tot el territori, ampliar els CAPs, construir el Fòrum Judicial de Tarragona, pagar els deutes pendents als ajuntaments, desenvolupar el pla de competitivitat de la Tàrraco Romana, elaborar un pla per reduir el fracàs escolar a Constantí, recuperar el finançament de les escoles bressol o incloure el Baix Penedès en el pla especial de comarques amb més atur de Catalunya.

 

«Tornem a repetir-ho: governar no és agitar el carrer o anar enviant tuits culpant de la mateixa incompetència als altres, al contrari, és posar-se a treballar i impulsar les accions que tenen l'obligació de tirar endavant d'acord amb les seves competències. Per tant, el Govern Torra i les forces polítiques que encara li donen suport han de tornar a invertir a les comarques del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre. En cas contrari que convoquin eleccions per poder tenir com més aviat millor un Govern digne d'aquest nom», han conclòs Rosa Maria Ibarra i Carles Castillo. 

 

«Un cop més, i ja hem perdut el compte de les vegades que hem hagut de dir-ho, els exigim que inverteixin a Tarragona, com a mínim, el que representem tant pel que fa al volum de població com el pes del nostre PIB sobre el total nacional. És el mínim del mínim del mínim que podem demanar si volen respectar realment Tarragona. Ho tornem a demanar malgrat que sempre ens hem trobat el silenci com a resposta», han explicat.