Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

PORTADES

Les portades d'avui dijous, 25 d'abril

MÉTEO

Última tongada de xàfecs aquest dijous abans de l’arribada de l’anticicló

Alerta per fred extrem de nit aquest divendres amb temperatures que toquen fons

Les glaçades arribaran a la mateixa costa i es baixarà dels -5º a punts de l’interior. De dia farà encara una mica més de fred amb gran part de Catalunya per sota dels 10º a migdia
Mapa de previsió per aquest divendres | Catalunya Méteo

 

La fredorada d’origen àrtic arriba al seu punt àlgid aquest divendres després que al Pirineu s’hagin assolit els -15º dijous. De fet, la nit i matinada seran especialment fredes amb alertes activades per temperatures extremadament baixes a gran part de Catalunya. Les glaçades seran generals, també a la costa, i es baixarà dels -5º a l’interior. De dia també farà més fred, tot i que dominarà el sol.

 

Pel que fa a l’estat del cel, estarà serè en conjunt, tret d’algunes boires matinals i molt puntuals a punts de l’Altiplà Central. A la cara nord del Pirineu, al matí aguantarà força, però a partir del migdia la nuvolositat anirà a més i de cara a la tarda s’espera una nova tongada de nevades més aviat febles a totes les cotes que difícilment es deixarà veure a la cara sud del Pirineu de Lleida. No es descarta que s’acumulin 20 centímetres de neu nova a les parts altes de la serralada, on dijous s'han assolit els -15º. Aquest és el mapa dels gruixos de neu caiguts al Pirineu les últimes hores:

 

asd | asd

 

 

El vent també continuarà sent notícia, ja que, després de deixar ràfegues de més de 130 km/h aquest dijous, seguirà bufant amb ganes als cims del Pirineu, Empordà, Terres de l’Ebre i sud del Camp de Tarragona. De fet, en aquestes àrees poden tornar-se a superar els 100 km/h i hi ha alertes activades al Pirineu en aquest sentit, mentre que les ventades moderades es deixaran sentir a gran part de Catalunya, cosa que farà augmentar la sensació de fred. Aquests són els registres més important assolits avui:

 

  • Santuari de Queralt: 136 km/h
  • Boí: 120 km/h
  • Portbou: 117 km/h
  • Núria: 112 km/h
  • Montseny: 95 km/h
  • Montserrat: 78 km/h
  • Ports: 71 km/h
  • Mont-roig del Camp: 57 km/h
  • Barcelona: 46 km/h

 

El fred serà gèlid a tot Catalunya aquesta nit | Jaume Mos

 

Alerta per fred extrem de nit

La matinada de divendres serà la més freda i gèlida del que portem d’hivern amb mínimes que al Pirineu es mouran entre els -9º i els -5º, a l’interior entre els -7º i -3º, al prelitoral entre els -5º i els 0º i a la costa entre -1º i els 4º. En aquest sentit, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha activat l’alerta groga per temperatures mínimes extremadament baixes a pràcticament tot Catalunya.

 

Mapa d'avisos per fred extrem la matinada de divendres | Meteocat

 

Pel que fa a les màximes, seguiran sent força baixes amb fred i vent que augmentarà aquesta sensació. De fet, s’espera que gran part de Catalunya estigui per sota dels 10º al migdia. Els valors més alts es mouran entre els 6º i 11º al litoral, entre els 4º i 9º al prelitoral i per sota dels 5º a gran part de l’interior i, inclús, al voltant o per sota dels 0º a punts del Pirineu.

 

 

 

Rierols glaçats al Moianès aquest dijous | MeteoMoià

 

Les temperatures remunten el cap de setmana

De cara a la previsió del cap de setmana, les temperatures remuntaran de dia, especialment diumenge, quan es superaran els 15º a migdia a prop de la costa. En canvi, les nits continuaran sent gèlides a gran part de Catalunya, especialment la matinada de dissabte, tot i que també pujaran les temperatures mínimes. Tot plegat amb força sol i vent que encara es mantindrà.

Comentaris