Dijous amb algun ruixat matiner de fang i a la resta cel variable

La temperatura seguirà pujant una mica més, tot i que l’ambient encara serà suportable, amb xafogor al litoral. El sol quedarà esmorteït pel pas de núvols alts i mitjans
Mapa de previsió per aquest dijous tarda | CATALUNYA MÉTEO

 

La tranquil·litat meteorològica es mantindrà, a gran part de Catalunya, tal com va acabar el juliol, i és que aquest dijous 1 d'agost, es preveu una jornada sense grans canvis amb algun ruixat a l'oest. El sol serà el protagonista arreu de Catalunya, tot i que l’arribada de núvols alts i mitjans deixarà el cel lleugerament enteranyinat. Les temperatures es preveuen que pugin una mica més, amb calor encara moderada i força xafogor a la costa.

 

A zones de muntanya del Pirineu de Lleida i en algunes zones de Tarragona, s’espera que les nuvolades siguin més abundants ja des de primeres hores del matí, amb la possibilitat que hi descarreguin alguns ruixats com aquest dimecres, que han deixat un parell de litres a l'entorn de la ciutat de Tarragona. A la tarda, les nuvolades també s’estendran a la resta de la serralada deixant el cel força tapat, de moment però, sense pluja.

 

De cara al vespre, la possibilitat de pluja tornaria cap a les comarques de Lleida i de les Terres de l'Ebre, acompanyada d’alguna tempesta. En qualsevol cas, la precipitació, tant al matí com a la tarda, aniria acompanyada de fang a causa de la pols en suspensió provinent del nord d’Àfrica.

Un cel enteranyinat com aquest podria acompanyar-nos durant el dijous | Alfons Puertas

 

Encara amb valors normals de temperatura

Dijous encara s’esperen temperatures pròpies per l’època de l’any. Les màximes pujaran entre 2 i 3 graus de manera generalitzada, amb uns valors que s’enfilarien fins als 26 i 31 ºC a la costa i al Pirineu, mentre que a la resta es mourien entre els 29 i 34 ºC, puntualment més altes a Ponent i a l’interior de la Vall de l’Ebre. A més, la xafogor serà força marcada a tot el litoral i prelitoral.

 

Durant la nit també s’espera que puguin pujar una mica, tot i que a la costa baixaran, ja que no hi haurà la presència dels núvols, com els hem tingut la passada matinada. En tot cas, se situaran enter els 15 i 20 ºC en general i entre els 19 i 24 ºC a la costa. Una nit més que es podrà descansar bé a la majoria de Catalunya.

 

La calor en el punt de mira

Mirant més enllà, a poc a poc la calor tornarà a marcar la tendència dels termòmetres de cara al cap de setmana. No s’espera una forta calorada ni temperatures extremes enlloc, però sí un ascens progressiu de la temperatura. A finals de setmana, a l’interior del país, els valors màxims podrien moure’s entre els 34º i 37 ºC, amb algun 39º esporàdic cap a Ponent i Vall de l’Ebre, mentre que al litoral se situarien entre els 30º i 33 ºC.

 

En tot cas, l’ascens de la temperatura anirà acompanyat amb un temps tranquil, amb el domini de l’ambient assolellat i nuvolades a les tardes al Pirineu amb alguna gotellada curta.

També et pot interessar: