L'ACA fa els primers passos per habilitar la depuradora de Margalef

L'entitat ha adjudicat la redacció del projecte de construcció per un import de 90.000 euros
L'adjudicació del projecte constructiu de la depuradora de Margalef ha estat per un import de 90.000 euros. | Cedida

 

L'Agència Catalana de l'Aigua està impulsant un conjunt d'accions de millora del sanejament de les aigües residuals a diversos punts de l'Alt i el Baix Camp, el Priorat i les comarques de les Terres de l'Ebre, amb una inversió inicial de 4,7 milions d'euros. En alguns casos, s'estan licitant obres de millora a diverses depuradores, i per altra banda, s'estan començant a adjudicar els projectes de construcció de noves plantes, com és el cas de Margalef.

 

90.000 euros per iniciar el projecte de construcció de la depuradora de Margalef

En el cas de Margalef, l'ACA preveu un projecte de construcció d'una nova depuradora, una actuació inclosa en la planificació vigent del Pla Hidrològic de l'Ebre corresponent al període comprès entre el 2016 i el 2021. En aquest sentit, ja s'ha adjudicat el contracte per dur a terme el projecte de construcció, que un cop signat, obrirà un termini de set mesos per a efectuar la redacció, i que compta amb un pressupost que ronda els 90.000 euros.

Margalef tindrà aviat una nova depuradora | Consell Comarcal del Priorat

 

El projecte constructiu haurà de definir totes les actuacions necessàries per tal de garantir la depuració de les aigües residuals generades al municipi situat al peu de la zona occidental de Montsant. Serà necessari que especifiqui, per tant, els diversos aspectes tècnics relatius al disseny de la planta i el tipus de tractament, el traçat dels col·lectors en alta i el punt d'aportació de l'aigua ja depurada, entre d'altres.