Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

ARA MATEIX

Retards de fins a 45 minuts a les línies de Rodalies per arribar a Barcelona

Acaba la verema de la DO Montsant amb un creixement de la producció

S'han entrat més de 7.300.00 quilos de raïm
Acaba la verema de la DO amb un creixement de la producció | cedida

 

La verema de la Denominació d’Origen Montsant va arrencar el passat 22 d’agost i s’ha allargat fins als darrers dies d’octubre, a causa de les diferències entre les zones que formen la DO. Enguany, la verema ha finalitzat amb un increment en la seva producció.

 

S’han entrat un total de 7.366.383 quilos de raïm amb molt bon estat fitosanitari, i l’increment ha sigut lleugerament superior respecte la xifra de l’any passat. Ara bé, el creixement ha estat inferior al que s’esperava en un començament. Malgrat haver sigut un any plujós, les sequeres dels darrers 2 anys no han permès que la producció hagi sigut superior.

 

Per varietats, les negres representen un 93% de la verema d’enguany, amb 6.861.120 quilos de raïm, davant dels 505.263 quilos de varietats blanques, un 7%. Dins de les varietats negres, les Garnatxes i Carinyeres representen un 65% de la producció, un 36% de Garnatxa (2.461.658 quilos), i un 29% de Carinyeres (1.981.927 quilos). Pel que fa a les blanques, les varietats majoritàries han estat la Garnatxa, amb un 62%, i el Macabeu, amb un 30%.

 

La presidenta de la DO Montsant, Pilar Just, ha afirmat que des del Consell Regulador consideren que la del 2018 ha sigut una molt bona verema pel que fa a la producció i l’estat del raïm, i insisteix en la importància dels programes de control que s’han dut a terme per garantir l’origen i posar en valor la marca Montsant: «El fet de l’obligatorietat d’entrar les pesades de verema per parcel·la n’és una garantia que nosaltres a més validem a camp amb el nostre programa de control».

 

Des de la prova pilot de l’any passat, aquest 2018 ha sigut el primer any que s’ha dut a terme un protocol de verema per garantir la traçabilitat i la qualitat final dels vins Montsant. Aquest protocol arrencava amb un control del registre vitivinícola, i que s’ha creat amb la voluntat de continuar aportant garanties de qualitat als consumidors i als professionals del món del vi.

 

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris