Imatge de la carta que ha rebut l'Ajuntament dels Guiamets amb 15 anys de retard

L'Ajuntament dels Guiamets rep una carta de la Generalitat amb 15 anys de retard

Pasqual Maragall i Ernest Benach convidaven l'alcalde a l'acte oficial de l'11 de setembre

Situació inèdita la que s'ha viscut a l'Ajuntament dels Guiamets, al Priorat, aquesta setmana. En els darrers dies han rebut al consistori una carta de la Generalitat convidant a l'alcalde a uns actes institucionals. El que passa és que els actes als quals es convidava a l'alcalde eren els de la Diada de l'11 de setembre. Però no els del 2020, sinó els del 2005, fa 15 anys.

La carta la signen el president de la Generalitat d'aleshores, Pasqual Maragall, i el president del Parlament, Ernest Benach. Ambdós presidents convidaven a l'alcalde a l'acte de commemoració de l'Onze de Setembre, al passeig dels Til·lers del parc de la Ciutadella de Barcelona. A més, a la carta animaven l'alcalde a convocar els ciutadans i ciutadanes del poble a celebrar la Diada Nacional, en un any en què estava ben present el debat sobre del nou Estatut de Catalunya.

Des de l'Ajuntament dels Guiamets han volgut explicar aquesta anècdota a través de les seves xarxes socials, de manera irònica, comentant que «Sabem que els Guiamets cau lluny de la capital, però tant com per arribar una carta 15 anys tard...». Molts usuaris de Twitter s'han mostrat sorpreses i responien amb la mateixa ironia i es preguntaven si al poble hi tenen una màquina del temps o si realment l'alcalde dels Guiamets es va assabentar de la seva invitació a l'acte oficial i si hi va poder anar o va ser l'únic sense poder anar-hi.


Comentaris