La Comissi贸 del Paisatge i la Sostenibilitat del Priorat renova el comprom铆s amb la candidatura de la UNESCO

El desplegament del Sistema de Gesti贸 del paisatge Priorat-Montsant-Siurana, prioritari
Mar莽脿, municipi del Priorat | Consell Comarcal del Priorat

La Comissi贸 Permanent de la Comissi贸 del Paisatge i la Sostenibilitat del Priorat ha renovat el seu comprom铆s i el de les institucions que hi s贸n representades amb el projecte priorat铆 que t茅 com a marc la candidatura Priorat-Montsant-Siurana a Patrimoni Mundial de la UNESCO, retirada el juny passat. La renovaci贸 d'aquest comprom铆s es concreta, en primer lloc, en la voluntat de seguir treballant per desplegar el Sistema de Gesti贸 del paisatge Priorat-Montsant-Siurana 鈥攓ue es deriva de la candidatura a Patrimoni Mundial鈥 芦com l'expressi贸 de l'acord i l'alian莽a de tots els actors que intervenen en diferents nivells i compet猫ncies en aquest paisatge i com un instrument privilegiat per afavorir-ne les interrelacions i la cooperaci贸 permanents禄.

La comissi贸 la integren els departaments de Cultura, Agricultura, Governaci贸 i Territori de la Generalitat, l'Observatori del Paisatge, l'associaci贸 Prioritat, la Diputaci贸 de Tarragona i el Consell Comarcal del Priorat.

Segons informa la comissi贸, es tracta de 芦contribuir a fer possible la implementaci贸 脿gil, efica莽 i eficient d'aquest Sistema de Gesti贸, participant i cooperant, des dels seus 脿mbits respectius amb la representaci贸 m茅s qualificada i escaient possible, per tal de garantir una bona capacitat estrat猫gica, decis貌ria i execut貌ria quan correspongui i en cada cas禄.

Despr茅s de la retirada estrat猫gica, l'impuls

D'altra banda, durant la reuni贸 de dijous la Comissi贸 Permanent tamb茅 va mostrar la voluntat de seguir impulsant la candidatura prioratina a la UNESCO, despr茅s de la retirada estrat猫gica el passat mes de juny, en la reuni贸 anual de la Convenci贸 del Patrimoni Mundial, per tal que sigui examinada m茅s endavant. Aleshores es va afirmar que la intenci贸 era tornar-hi a aspirar en un per铆ode d'entre dos i tres anys.

La comissi贸 recorda que la retirada estrat猫gica d'una candidatura 茅s una opci贸 freq眉ent en els processos d'inscripci贸 en la llista de Patrimoni Mundial, amb la qual cosa es mostra conven莽uda del valor de la candidatura prioratina, i de la necessitat d'introduir millores en aquells aspectes que van ser requerits pels avaluadors.

Tamb茅 et pot interessar

"馃GASTRONOMIA: Arriba la popular jornada de la Truita amb Suc a Ulldemolins!" "馃毐 El Priorat, en contra de la proposta pel riu Siurana de la CHE"