Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

El Castell de Falset acull les xerrades sobre les reines Margarida de Prades i Elionor de Xipre

Des d’aquest mes de setembre fins al de novembre, es duran a terme diverses conferències a l’absis del Castell de Falset
Les conferències es duran a terme a l'absis del Castell de Falset | Isma Llanes
 

 

El passat divendres 21 de setembre es va dur a terme la primera conferència amb motiu de l’‘any de les reines de Falset’: la reina Margarida de Prades i la reina Elionor de Xipre, que van néixer al Castell de Falset l’any 1387 i el 1333, respectivament. L’acte, sota el nom de «La reina Elionor de Xipre, entre la història i el mite», va tenir lloc a les 20.00 hores a l’absis del Castell del municipi a càrrec d’Eduard Juncosa, i els assistents van omplir tota l’estança.

 

Margarida de Prades i Elionor de Xipre, les reines de Falset

Aquest cicle de conferències continuarà el pròxim divendres 28 de setembre, també a les 20.00 hores, amb la ponència a càrrec de José David Garrido: «Margarida de Prades, noble, culta i reina a corre-cuita» i que es podrà gaudir a l’absis del Castell.

 

A continuació, es duran a terme dues conferències més, una al mes d’octubre i l’altra al novembre. La primera d’aquestes, «El comtat de Prades: l’època de les reines», serà una xerrada per part d’Ezequiel Gort que es realitzarà el pròxim divendres 26 d’octubre a les 20.00 hores. L’altra estarà a càrrec de Vicent Baydal i tractarà sobre «Crisis i desenvolupament polític: la Corona d’Aragó en temps de Margarida de Prades», es farà el dia 9 de novembre, a la mateixa hora que les anteriors.

 

Finalment, l’‘any de les reines de Falset’, que ha estat impulsat per l’Ajuntament  aquest any 2018, s’acomiadarà el 17 de novembre a les 22.00 hores amb un espectacle de clausura, que també es durà a terme a l’absis del Castell: «Margarida de Prades: història i emocions».

 

Les imatges de la Inauguració del Castell de Falset-Museu Comarcal | Isma Llanes

 

El Castell de Falset, nou Museu Comarcal

El Castell de Falset acull el nou Museu Comarcal que es va inaugurar a principis d’aquest mes de setembre. L’espai mostra d’una forma molt amena i interactiva tota la història i la cultura del territori des dels seus orígens. Cada una de les sales està ambientada de tal manera que, gràcies a l’acurada selecció de peces i als recursos expositius, el visitant se sent completament immers en la història.

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris