Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Cornudella bateja la seva sala d'exposicions com a '1 d'Octubre'

La decisió es va donar a conèixer en l'acte de suport que commemorava els fets del referèndum d'autodeterminació de Catalunya
Imatge de l'acte de commemoració dels fets de l'1 d'Octubre el passat dilluns | Ajuntament de Cornudella de Montsant

 

L'Ajuntament de Cornudella va anunciar el passat dilluns 1 d'octubre, que la nova sala d'exposicions del municipi s'anomenarà '1 d'Octubre'. Aquesta decisió ha estat refrendada pel ple municipal, i vol servir com a homenatge als fets que van ocórrer tot just fa un any, amb el referèndum d'autodeterminació de Catalunya. En un acte d'homenatge celebrat el dilluns al vespre, l'alcalde de la localitat, Salvador Salvadó, va comunicar la decisió davant dels habitants de Cornudella que s'aplegaven davant del consistori per donar suport a l'acte.

 

Salvadó en el seu discurs va voler tenir un especial record al referèndum celebrat a Cornudella, agraint a la ciutadania la seva participació i suport. D'altra banda, també ha volgut confirmar que batejarà el Parc Nou de la vila cornudellenca com 'Parc de la República Catalana'.

 

La decisió es va donar a conèixer en l'acte de suport als fets de l'1 d'octubre

Dilluns 1 d'octubre al vespre, l'Ajuntament de Cornudella de Montsant va voler celebrar un acte que commemorava el primer aniversari del referèndum d'autodeterminació de Catalunya.  L'alcalde de la vila, Salvador Salvadó, va llegir davant del consistori un manifest i va anunciar que la sala d'exposicions del municipi rebrà el nom 'd'1 d'Octubre'. El lloc triat per a la celebració de l'acte commemoratiu va ser precisament la Casa de la Vila, seu electoral on es van posar les urnes del referèndum. S'hi va posar davant de l'escenari una de les urnes, on els habitants de la vila van poder dipositar records de la jornada.

 

«En homenatge al poble de Cornudella que va defensar amb la seva arriscada presència la democràcia i la llibertat de Catalunya, en homenatge als que paguen amb la presó el desig d'alliberament nacional i en homenatge als que són a l'exili i als qui es van mantenir ferms en manifestacions, concentracions i mobilitzacions, inclosos ciutadans de Cornudella i Bombers de Cornudella, perquè quedi constància del paper que va jugar el poble de Cornudella en aquesta jornada del referèndum, inaugurem avui la 'Sala d'Exposicions 1 d'Octubre' perquè les presents i futures generacions en tinguin constància» va destacar Salvadó.

 

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris