Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

URGENT

Un cotxe bolca a Aiguamúrcia i deixa dos ferits, un de gravetat

Els entrenaments del Ral·li Catalunya al Priorat desperten novament queixes

El president del Consell Comarcal ha lamentat els talls intermitents a les carreteres sense previ avís en un moment en què la verema es troba en el punt àlgid
El Ral·li Catalunya és a punt de començar. | RallyRACC

 

El Ral·li Catalunya ja comença a escalfar motors, i mai millor dit, amb els entrenaments previs que els equips estan realitzant aquesta setmana per les carreteres del Camp de Tarragona. La Conca de Barberà, l'Alt Camp, la Terra Alta o el Priorat són algunes de les comarques que veuen trencada la tranquil·litat a les carreteres aquests dies pels cotxes que passen a gran velocitat per la zona. Precisament al Priorat, aquests entrenaments han tornat a aixecar les queixes d'alguns veïns dels municipis que s'han vist afectats. Aquestes molèsties no són cap novetat, ja que en els darrers anys els veïns i veïnes han expressat el seu malestar per la falta d'informació.

 

Sense informació sobre els talls de carreteres al Priorat

Els entrenaments previs del Ral·li Catalunya obliguen a fer talls intermitents en algunes carreteres de la zona, un fet que el president del Consell Comarcal, Jordi Sabaté, lamenta perquè segons explica no s'ha informat sobre les activitats i les incidències de forma prèvia. De fet, tenint en compte que aquesta situació ja s'havia produït altres anys, els alcaldes de la zona van signar un manifest demanant que es tingués en compte les dimensions del territori i l'impacte d'aquestes activitats.

 

Molèsties durant l'època de verema al Priorat

A més, la coincidència d'aquests entrenaments amb la recta final de l'època de verema fa que hagin estat moltes més les persones afectades per aquests talls, que tot i durar uns deu minuts aproximadament, són intermitents i constants. Tot i així, Sabaté explica que malgrat ser una incomoditat, legalment no hi ha obligació de comunicar aquests talls perquè són de curta durada. El malestar però s'ha vist incrementat perquè segons explica el president del Consell Comarcal fa molt poc que es va parlar amb el conseller d'Interior per transmetre l'inquietud de la comarca per aquest tipus d'esdeveniments, tenint en compte que el paisatge del Priorat vol esdevenir candidatura a Patrimoni Mundial de la Unesco, pel que es va demanar un «model consensuat» en el cas dels ral·lis, rutes motociclistes o curses ciclistes massives.

 

En contra de la massificació en esdeveniments d'aquest tipus al Priorat

Les carreteres de Gratallops a Torroja del Priorat, o la via de Gratallops al Lloar són algunes de les afectades per aquests entrenaments, dues zones que es troben immerses al final de l'època de verema i que per tant hi ha força circulació. Si bé accepten que es facin esdeveniments a la zona, les queixes arriben quan aquests són de caràcter massiu ja que no només tenen un impacte en el territori pel que fa als talls, sinó que la brutícia cada any és polèmica.

 

«No ens posicionem en contra de les bicicletes, al contrari: ja en volem, perquè és una activitat respectuosa si es fa com s'ha de fer, però estem en contra de la massificació» explica Sabaté, i és que durant el ral·li en un dia poden passar fins a 3.000 persones. «Diuen que és un benefici, però no és veritat, perquè aquell dia als serveis de restauració i hostaleria no els ve ningú perquè saben que les carreteres estan col·lapsades» afegeix el president del Consell Comarcal.

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

Comentaris