Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Falset estrena una nova escola de música

Les noves instal·lacions són fruit de la col·laboració entre l'Ajuntament i la Diputació de Tarragona
L'alcalde del municipi i el diputat delegat de Cultura de la Diputació de Tarragona en el moment de la inauguració de la nova escola de música | cedida

 

 

Diumenge 7 d'octubre, l'alcalde de Falset, Jaume Domènech, i el diputat delegat de Cultura de la Diputació de Tarragona, Joan Olivella, han inaugurat conjuntament una nova escola de música municipal.

 

La capital del Priorat compta amb una escola de música estable des de l'any 1983, gestionada per l'Associació Musical Vila de Falset, i actualment té onze professors i una setantena d'alumnes de gairebé tots els pobles de la comarca. Tots ells podran gaudir ara d'unes instal·lacions renovades i adequades a l'aprenentatge musical, situades al carrer Davall de Falset.

 

El projecte d'adequació d'un espai per a l'escola musical del municipi va néixer l'any 2016, quan l'Ajuntament i la Diputació de Tarragona van signar un conveni per dotar el municipi d'un espai adequat per la formació musical.

 

D'aquesta manera, la institució supramunicipal s'ha encarregat de redactar el projecte i ha fet una aportació de 100.000 euros per a la seva execució.

 

Implicació de la Diputació en el territori

Des de la Diputació destaquen la voluntat de la institució en fomentar l'accés a l'educació, en especial a la formació musical i artística; i en aquest sentit, gestionen les escoles i conservatoris de Tarragona, Reus i Tortosa, amb un pressupost anual de més de sis milions d'euros. A més a més, les escoles de música municipals, com la de Falset, es beneficien anualment de subvencions específiques.

 

Aquest any un total de 31 escoles de música municipals s'han beneficiat dels ajuts de la Diputació de Tarragona, amb un pressupost total de 500.000 euros.

 

Falset ja té museu comarcal

També amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona, el passat 8 de setembre es va inaugurar el Castell de Falset - Museu Comarcal. Una instal·lació llargament reivindicada pel municipi, des que el 2005 es tanqués el museu del Centre d'Estudis Falsetans.

 

Un equipament més que ajuda a promocionar el patrimoni cultural i històric de la comarca.

 

Les imatges de la Inauguració del Castell de Falset-Museu Comarcal | Isma Llanes

 

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris