Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Ulldemolins commemora el món de la pagesia amb Sant Galderic

Festa de la Pagesia Catalana Sant Galderic es durà a terme del 12 al 14 d'octubre
Festa Major d'Ulldemolins | Gerard Martí

 

Ulldemolins es prepara per commemorar el món de la pagesia aprofitant el dia de Sant Galderic, del 12 al 14 d'octubre. Amb motiu del sant dels pagesos catalans, el municipi s'omplirà d'activitats relacionades amb el món de la pagesia a la Festa de la Pagesia Catalana Sant Galderic d'Ulldemolins.

 

La fotografia iniciarà la Festa de la Pagesia Catalana Sant Galderic

La inauguració de l'exposició fotogràfica 'Oficis', de la mà de Manel Martí donarà l'inici dels actes de la Festa de la Pagesia Catalana Sant Galderic a Ulldemolins. La mostra fotogràfica s'exhibirà del divendres 12 d'octubre fins al diumenge de la setmana següent, 21 d'octubre, a Cal Borrull. Després de la inauguració se servirà un refrigeri per totes aquelles persones que hagin assistit a l'acte de presentació.

 

Manel Martí va iniciar-se en el món de la fotografia després de guanyar un concurs fotogràfic estatal per la TVE, on s'hi havien presentat més de 1.500 fotografies a concursar, i on va veure que fer de fotògraf era la professió que volia seguir.

 

Obaga urbana d'Ulldemolins, sotjat de fons pel Montsant | Isma Llanes

 

Dissabte 13, homenatge als rentadors

Els actes de la Festa de la Pagesia Catalana Sant Galderic continuaran dissabte 13 d'octubre. La jornada s'iniciarà a les cinc de la tarda amb una visita als rentadors d'Ulldemolins. De la mà de Rosa Vendrell, els participants podran veure aquests rentadors situats al carrer Jacint Verdaguer. Seguidament es portaran a cap diverses activitats com recitals de cançons, poemes, dites així com la mostra d'objectes amb antiguitat i testimonis de les dones que anaven a netejar als rentadors d'Ulldemolins. També es convida als assistents a portar a la visita dels rentadors diferents objectes de neteja com sabó, pala, panera o roba d'abans.

 

Tres quarts d'hora més tard, a les 17.45 hores es durà a terme una xerrada audiovisual de «Memòries líquides. Les veus dels safareigs», al centre cívic. Anirà a càrrec també de Rosa Vendrell, que homenatjarà a les feines invisibles i poc valorades que fan les dones. Aquesta xerrada s'emmarca en la celebració del Dia Internacional de la Dona Rural.

Imatge d'arxiu de la plaça de l'esglèsia d'Ulldemolins | Ajuntament d'Ulldemolins

 

Diumenge 14 d'octubre, Sant Galderic

El dia de Sant Galderic, diumenge 14 d'octubre, és el dia fort d'aquestes festes commemoratives a la pagesia catalana. A les 11.30 hores es realitzarà la ja tradicional missa en honor a Sant Galderic, on es cantaran els goigs i es farà la benedicció de les coques un cop hagi finalitzat la missa. Posteriorment, es portarà a cap una ofrena floral a la majòlica del Sant.

 

El dia segueix amb la mostra de pastissos al local social a les 14 hores. Posteriorment es realitzarà un dinar popular, que abans s'hauran d'haver fet reserva prèvia a l'Estanc, el menú adult tindrà un preu de 16 euros i l'infantil 8 euros i es podran degustar els postres exhibits. La festivitat finalitzarà amb un ball a les 17 hores a càrrec del grup Forés Band.

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris