La Festa del Vi Novell del Celler Masroig celebra el seu desè aniversari

El celler del priorat potencia l'enoturisme de la zona i es manté com a referent del món del vi
La Festa del Vi Novell del Celler Masroig, pionera en el sector, celebra el seu desè aniversari | Cedida

 

Després d'una dècada d'expectació, la Festa del Vi Novell del Celler Masroig arribarà al seu desè aniversari el pròxim dissabte 16 de novembre. Any rere any, el celler presenta el primer vi de la temporada i, per aquest motiu, és considerat pioner en la recuperació d'aquesta tradició catalana.

 

El Celler Masroig aposta per seguir potenciant l'enoturisme de la zona del Priorat i ho fa amb accions com la celebració de la Festa del Vi Novell o la creació d'un club de socis el passat mes de juliol. 

 

10 anys de la Festa del Vi Novell

Aquesta festa és tot un homenatge a la cultura i la tradició. El Celler Masroig ha comptat amb anyades ben diferents, totes elles apadrinades per professionals de tots els àmbits: Des del bateria d'Els Pets, Joan Reig; l'actriu Aina Clotet; periodistes com Bibiana Ballbè o Lluís Marquina; fins al propietari del Celler de Gelida, Toni Falgueras.

 

Per celebrar el desè aniversari, la festa començarà a les 19 hores i arrencarà amb l'agermanament entre el Celler Masroig i set cellers de Santa Maria del Camí de Mallorca. En finalitzar aquest acte, es donarà pas al pregó, encarregat enguany al padrí d'aquesta edició, el cuiner i presentador de televisió Marc Ribes, conegut per les seves aparicions als programes 'Cuines' i 'Joc de Cartes' de TV3.  A més, Ribas espinjolarà la bóta del Vi Novell 2019, moment en què també se servirà oli de raig en taules perquè els assistents puguin degustar l'oli de la nova collita. 

 

Tots els assistents podran tastar el vi i acompanyar-ho amb unes tapes gastronòmiques a preus populars. L'ampolla del Vi Novell es vendrà exclusivament durant aquell dia amb un preu inferior al seu cost habitual. Per finalitzar l'edició de l'aniversari, hi haurà l'actuació del grup 'Strombers'.

 

Marc Ribas, cuiner i presentador, serà el pregoner d'aquesta edició | Cedida

 

Tradició i festa

La tradició d'espinjolar la bóta del vi novell, enguany a càrrec de Marc Ribas,  es realitza des de fa generacions, coincidint amb la celebració de la matança del porc, una altra festa i tradició que compartia calendari amb Sant Martí. El Vi Novell no només és vi, és una manera d'estrenar i celebrar una nova collita a més de donar per finalitzada la verema.