MINUT A MINUT

🔴🚶‍♂️ La Marxa per la Llibertat entra l'AP-7 des del Vendrell

La 8a edició del Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava aterra al Priorat

El certamen s'esdevindrà del 28 de novembre al 2 de desembre en diverses poblacions de la comarca
La 8a edició del Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava aterra al Priorat | cedida

 

 

La vuitena edició del Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava, el Festival Most, arriba per tercera vegada al Priorat, amb més projeccions i més municipis participants que mai. Falset, Cornudella de Montsant, Marçà, Capçanes, Bellmunt del Priorat, Escaladei, El Masroig i la Vilella Baixa acolliran del 28 de novembre al 2 de desembre, un conjunt de sessions cinematogràfiques que tenen el món vinícola com a eix central.

 

Nascut al Penedès, però acollit també per la comarca del Priorat des del 2016, les zones vinícoles de més qualitat del país apaguen els llums per oferir la millor producció audiovisual relacionada amb la cultura de la vinya, el vi i el cava; una aposta pel bon cinema, amb la projecció de pel·lícules no comercials de directors àmpliament reconeguts.

 

D'aquesta manera, el Most es converteix en un seguit d'espais únics, que rodejats de les vinyes i la tradició agrícola, té l'objectiu de difondre les arts i les cultures vinícoles a través de la creació cinematogràfica; apropant als espectadors al món de l'enologia des de tots els vessants possibles i potenciant valors com la qualitat, la diversitat o la implicació amb el territori.

 

En definitiva, el Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava és una oportunitat per a tots aquells, que aficionats o no del món vinícola, vulguin gaudir de sessions de cinema de gran qualitat; però també dels pobles, paisatges i el gran patrimoni d'una comarca avesada a viure de la terra.

 

Totes les projeccions del Festival Most al Priorat

 

Cinema i vinicultura

El Festival Most doncs, començarà amb sessions matinals dedicades als estudiants, el 29 de novembre a Cornudella de Montsant i l'endemà a Falset.

 

Ja pel públic general, dijous 29 a la tarda, Cornudella acollirà la projecció del film 'El Origen', mentre que Marçà acollirà el dia 30 la projecció de la pel·lícula 'Château Pékin', un film que explora com el vi es converteix en un mitjà cabdal per entendre els vincles cada cop més estrets entre dues cultures tan diferents com la xinesa i la francesa. El divendres 30 al vespre també hi ha previstes diverses sessions a la Vilella Baixa.

 

De la mateixa manera, el Festival Most també se celebrarà a Bellmunt, on es projectarà la pel·lícula Grand Cru en el marc del tast de Santa Bàrbara. A Capçanes, que s’estrena com a seu del festival, s’hi projectarà 'Les Vies du Vin' mentre que al Masroig s’hi passarà 'Amore d’inverno'.

 

Per la seva banda, el marc incomparable de la Cartoixa d'Escaladei acollirà la projecció de la 'Revolución Líquida' de la directora Clara Isamat, un reflex de la sommelieria actual, propera al productor, humil i generosa amb el client i compta amb la participació de prestigiosos professionals.

 

La 8a edició del Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava aterra al Priorat | cedida

 

Falset seu central del Most 2018

Finalment, el dia 2 de desembre, Falset acollirà l'acte central de la vuitena edició del festival, en un acte que també serà de cloenda, amb el col·loqui amb persones del Priorat relacionades amb el món de la vinya per aprofundir en les diverses visions al voltant de la pagesia.

 

En el mateix acte, es projectarà la pel·lícula '40 hectàrees, la terra i el pagès'; una pel·lícula de Pep Puig que explica la visió d’una desena de pagesos, que reflexionen sobre el seu treball quotidià i la seva manera de relacionar-se amb la terra.

 

Sortegem una entrada doble per la pel·lícula '40 hectàrees, la terra i el pagès'

Des de TarragonaDigital.com posem en marxa a partir del dimarts 20 de novembre el sorteig d'una entrada doble per gaudir de la projecció de la pel·lícula '40 hectàrees, la terra i el pagès' que tindrà lloc al Teatre L'Artesana de Falset el diumenge 2 de desembre a dos quarts de vuit de la tarda. El sorteig es realitza al nostre perfil a Instagram @TarrgonaDigital i per participar-hi només heu de seguir aquests senzills passos:

— Feu-vos seguidors del nostre Instagram @TarragonaDigital.

— Buscar el post del sorteig, fer un «M'agrada» i deixar un comentari etiquetant amb un amic, com a mínim, perquè també pugui participar al sorteig!

— Per tenir més opcions, feu captura del post o de l'Stories del sorteig i pengeu-ho al vostre Stories mencionant @TarragonaDigital.

— Teniu temps per participar fins al dijous 29 de novembre. Estigueu molt pendents dels vostres missatges directes, perquè si sou el guanyador/a us contactarem per aquesta via. Molta sort!

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris