ÚLTIMA HORA

Agredeixen un revisor de tren al seu pas per l'estació de Sant Vicenç de Calders

ATENCIÓ

Desapareix un noi de 20 anys prop d'una séquia a les comarques de Girona

El Govern reforça el compromís amb la candidatura del Priorat a Patrimoni Mundial de la UNESCO

La permanent de la Comissió del Paisatge i la Sostenibilitat del Priorat es reunirà dilluns a Falset
Vinyes als peus de Falset, al Priorat | ACN

 

El Govern de la Generalitat de Catalunya, a través de les conselleres de Cultura, Mariàngela Vilallonga, i d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, i del conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, s’ha reunit aquesta setmana, al Palau de la Generalitat, amb els diferents responsables del territori, per tal de tractar sobre l’evolució del paisatge cultural del Priorat-Montsant-Siurana i el procés que ha seguit la candidatura a Patrimoni Mundial de la UNESCO. Durant la reunió s’han ressaltat els valors indiscutibles que aquest paisatge alberga i representa i el compromís ferm, per part del Govern, que dona el seu ple suport al paisatge cultural del Priorat.

 

  • No et perdis l'actualitat i els resultats de les eleccions municipals al Priorat. T'arribarà GRATIS al mòbil abans que a ningú: clica aquí!

 

D’altra banda, s’ha acordat sol·licitar que la Comissió Permanent de la Comissió del Paisatge i la Sostenibilitat del Priorat es reuneixi dilluns vinent a Falset per tal de continuar treballant a favor d’aquest paisatge cultural i impulsar l’ens que haurà de gestionar-lo.

 

La candidatura ‘Priorat-Montsant-Siurana, mosaic mediterrani’ té uns valors mil·lenaris, que presenten una continuïtat llegible i comprensible, i que, alhora, són un compendi del mosaic de policultiu de les terres accidentades de l’interior. A més, posa en valor un model agrari que, propi de la península, pot esdevenir referent de sostenibilitat i viabilitat de tota l’àrea de la Mediterrània. La candidatura està promoguda per l’Associació Prioritat, el Consell Comarcal del Priorat i la Diputació de Tarragona.

 

També et pot interessar