La Guàrdia Civil investiga dos veïns de Cabacés per tràfic i tinença il·lícita d'armes

L'institut armat els va detectar quan van posar a la venda en un portal d'internet un fusell metrallador tipus kalàixnikov | En el registre domiciliari els agents també van intervenir tres armes blanques i un arma de caça
Una de les armes intervingudes per la Guàrdia Civil a Cabacés. | Cedida

 

 

La Guàrdia Civil de Tarragona ha pres declaració en qualitat d'investigats dos homes, de la mateixa família i veïns de Cabacés (Priorat), com a presumptes autors d'un delicte de tràfic d'armes i tinença il·lícita d'armes. Un dels investigats hauria publicitat, a través d'una plataforma digital, la venda d'un fusell de guerra AK-47, conegut com a Kalàixnikov, mentre que el segon investigat estava en possessió d'una arma sense comptar amb cap mena de documentació.

 

Aquesta actuació, en el marc de l'operació 'Nikolay', forma part dels controls periòdics que realitza la Guàrdia Civil en relació amb les armes de foc. Els dos homes, de 50 i 21 anys respectivament, van passar a disposició del Jutjat de Guàrdia de Falset.

 

Els fets es remunten a mitjans del mes de juny, quan la Guàrdia Civil va descobrir en una coneguda plataforma digital de venda d'objectes de segona mà, un anunci relacionat amb la venda d'un subfusell metrallador AK-47, mundialment conegut com a Kalàixnikov. Aquesta actuació està doblement prohibida, d'una banda per la prohibició de vendre armes, curtes o llargues, de gran calibre a través d'Internet; i d'altra banda per la prohibició de tenir d'una arma de guerra.

 

L'inventor del fusell AK-47, Mijail Kalàixnikov. | Cedida

 

Després de comprovar la veracitat de la informació de l'anunci, l'institut armat es va sol·licitar autorització judicial per a obtenir l'adreça IP de l'anunciant i iniciar una recerca per certificar els termes i les expressions publicitades per l'anunciant. Localitzat l'anunciant a Cabacés, i després d'obtenir autorització judicial, es va procedir a l'entrada i registre del domicili de l'investigat, descobrint darrere de la porta d'una de les habitacions, una arma similar a la que es trobava a la venda en Internet, amb l'única diferència que aquest era de càrrega manual i no automàtica.

 

Intervenen una arma de caça i tres armes blanques

Durant el registre, en una altra habitació també es va trobar un moble expositor amb diferents armes blanques, entre elles una navalla considerada com prohibida, així com dos bastons d'estoc, també considerats armes prohibides. Finalment, en un tercer espai del domicili, es van localitzar quatre armes de caça, no guardades en un armari de seguretat i una d'elles sense documentació.

 

Arran d'aquesta actuació es va procedir a la intervenció del fusell d'assalt AK-47, de l'arma de caça, marca Sarrasqueta, calibre 12, per estar la mateixa indocumentada, així com dels dos bastons d'estoc i de la navalla.