Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Falset inaugura el Museu Comarcal al Castell

Feia anys que la capital del Priorat reclamava aquest equipament
Una de les imatges de la Inauguració del Castell de Falset-Museu Comarcal | Ismael Llanes.

 

Aquest dissabte, 8 de setembre, ha estat una data història per a la comarca del Priorat i, més concretament, per a la seva capital, Falset. El Castell de Falset - Museu Comarcal s'ha inaugurat aquest dissabte al migdia amb un total de dues sales dedicades a la història del municipi i a la de la comarca. Amb l'obertura d'aquest espai museístic es dona solució a un equipament llargament reivindicat, atès que des del tancament, l'any 2005, del museu gestionat pel Centre d'Estudis Falsetans, el municipi no tenia un museu patrimonial de caràcter local i comarcal.

 

Falset i el Priorat tornen a tenir un Museu Comarcal

«Avui passem de la història del passat a la història del present i ens projectem al futur», ha afirmat l'alcalde de Falset, Jaume Domènech, durant la inauguració del nou equipament. Per la seva banda, Anton Vidal, president del Centre d'Estudis Falsetants, ha titllat la posada en marxa del museu de «gran dia» perquè diu que «fa molts anys que estaven esperant aquest moment». 

 

L'obertura oficial del Museu Comarcal al Castell de Falset ha comptat amb la participació destacada del president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, que ha estat l'encarregat, cap al migdia, de tallar la cinta inaugurativa amb la bandera catalana que ha donat per obert el Museu Comarcal. A l'acte, també hi han assistit, a banda de Poblet, Domènech i Vidal, el secretari d'Hàbitat Urbà i Territori, Agustí Serra; el president del Consell Comarcal del Priorat, Jordi Sabaté; i el diputat de la Diputació Carles Ribé. L'acte, que ha aplegat nombroses persones, l'ha conduït el periodista falsetà Toni Orensanz.

 

Entre les sales del museu que avui s'ha obert s'hi pot trobar un espai dedicat a la mort a la prehistòria; al plom i al comerç marítim en temps dels ibers i els romans; al naixement de Falset i l'edat mitjana, i als temps de guerra en època moderna.

 

GALERIA DE FOTOS: Les imatges de l'acte d'inauguració del Museu Comarcal al Castell de Falset

 

Les autoritats visiten les instal·lacions del museu en el dia de la seva inauguració. | ACN

 

L'alcalde de Falset, Jaume Domènech, i el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, han estat les màximes autoritats presents a l'acte. | ACN

 

 
Josep Poblet inaugura el Museu Comarcal al Castell de Falset. | Ismael Llanes

 

Diverses autoritats han assistit a aquest acte a la capital del Priorat.   | Ismael Llanes

 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris