ÚLTIMA HORA

Agredeixen un revisor de tren al seu pas per l'estació de Sant Vicenç de Calders

ATENCIÓ

Desapareix un noi de 20 anys prop d'una séquia a les comarques de Girona

Limitaran l'accés de vehicles al poble de Siurana durant la temporada alta

Cornudella de Montsant, municipi del qual depèn el petit poble del massís, implantarà la mesura a partir del mes de juny
El castell de Siurana, en una imatge d'arxiu | Cedida

 

 

La marea de vehicles i visitants al preciós poble de Siurana, a la comarca del Priorat, es veurà limitada en temporada alta. Segons avança el diari Més, així ho ha estipulat l’alcalde de Cornudella de Montsant, Salvador Salvadó, poble del qual depèn la petita pedania siuranenca.

 

La saturació i la gran afluència d’automòbils, fet que preocupa autoritats i veïns, ha estat un punt clau de l’acció del govern municipal, que ja té a punt les renovades zones d’aparcament —que es van impulsar anys enrere, amb unes 250 places—, i que entraran en ple funcionament amb l’arribada de l’estiu.

 

 

 

L'accés per la T-3225, des de Cornudella, regulat

Tal com apunta el mateix mitjà, en dies de màxima concurrència l’accés a Siurana es regularà des de l’accés per Cornudella on, quan s’arribi al límit de vehicles, es penjarà el cartell de ‘complet’ i un vigilant informarà els visitants. Segons Salvador, Siurana, al capdamunt del massís, només pot absorbir 500 persones.

 

El consistori hi destinarà 100.000 euros

Les reformes dels aparcaments, la senyalització i tota la infraestructura de regulació de l’accés al poble tindrà un cost de 100.000 euros, que l’Ajuntament de Cornudella de Montsant assumirà a través del Pla d’Actuació Municipal (PAM) de la Diputació de Tarragona.

 

Aquest pressupost, concretament, inclourà reformes en l’enllumenat, l’arranjament de l’accés al nucli antic de Siurana o la instal·lació de papereres ecològiques, fet que convertirà l’actual carretera d’accés —la T-3225— en un carrer més del poble.

 

 

També et pot interessar: