Arrenca la tercera edició del Festival Most al Priorat

La 8a edició del Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava arriba per tercer cop a la comarca carregat de films de qualitat
Acte de presentació de la tercera edició del Festival Most al Priorat | cedida

 

 

El passat dimarts 20 de novembre, el Celler Cooperatiu de Falset-Marçà va acollir la presentació del Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava, el Festival Most. Un festival, que nascut vuit anys enrere al Penedès, visita també el Priorat per tercer any consecutiu amb el suport de la Denominació d'Origen Montsant.

 

D'aquesta manera, del 28 de novembre al 2 de desembre, Falset, Cornudella de Montsant, Marçà, Capçanes, Bellmunt del Priorat, Escaladei, El Masroig i la Vilella Baixa seran els escenaris de luxe de diverses sessions cinematogràfiques que tenen el món vinícola com a eix central.

 

Durant la presentació, els assistents van poder gaudir d'un tast de vins de la DO Montsant, i de la projecció del film 'Verema de Falset', una gravació inèdita del 1925 que destaca pel seu valor històric i que esdevé el millor element per a presentar un festival dedicat exclusivament al cinema del món vinícola.

 

Totes les projeccions del Festival Most al Priorat

 

Cinema i enologia en un marc incomparable

El Festival Most arrencarà el dijous 29 de novembre amb projeccions al matí dedicades als estudiants de Cornudella de Montsant; unes matinals que es repetiran l'endemà a Falset. Oficialment i pel públic general, dijous 29 a la tarda el teatre La Renaixença de Cornudella acollirà la projecció del film 'El Origen', la pel·lícula futurista de José Campos.

 

Divendres 30, a la Sala Polivalent de la Cooperativa de Marçà, es projectarà el film 'Château Pékin', que explora el vi com a mitjà cabdal per entendre els vincles cada cop més estrets entre dues cultures tan diferents com la xinesa i la francesa. Mentre que al Teatre de l'Envelat de la Vilella Baixa es projectaran els films 'Las podas olvidadas' i 'Minéral'.

 

Dissabte 1 de desembre, el marc incomparable de la Cartoixa d'Escaladei acollirà la projecció del film 'Revolución líquida' de la directora Clara Isamat, un reflex de la sommelieria actual, propera al productor, humil i generosa amb el client. Per la seva banda, Falset esdevé la seu principal del Festival Most, amb el col·loqui amb viticultors del Priorat, degustacions de vi i la projecció de '40 Hectàrees, la Terra i el Pagès', un documental de Pep Puig que explica la visió d'una desena de pagesos que reflexionen sobre el seu treball quotidià i la seva manera de relacionar-se amb la terra.

 

Finalment, el diumenge 2 de desembre, el Local Cultural L'Euterpe de Bellmunt acollirà la projecció de 'Grand Cru'; la Sala Polivalent de Capçanes projectarà 'Les vies du vin'; i el celler de Ca la Candia de Masroig farà dues sessions amb 'Amora d'inverno' i 'Els límits de Quim Porta'.

 

El Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava serà doncs un conjunt d'espais únics, que rodejats de les vinyes i la tradició agrícola, difondrà les arts i les cultures vinícoles a través de la creació cinematogràfica; apropant als espectadors al món de l'enologia des de tots els vessants possibles i potenciant valors com la qualitat, la diversitat o la implicació amb el territori.

 

Acte de presentació de la tercera edició del Festival Most al Priorat | cedida

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris