Imatge de l'espectacle 'Back to the Classics', de la companyia Planeta Trampolí, que visitarà Ulldemolins aquest estiu.

Ulldemolins serà enguany 'Poble de Circ'

Juntament amb Sort, Bellver de Cerdanya i Prats de Lluçanès, acullen espectacles i tallers de circ en el marc d'una iniciativa del Departament de Cultura i l'ACPC

Ulldemolins i Bellver de Cerdanya seran els dos primers municipis que gaudiran a partir de l'agost d'espectacles de circ, en el marc del programa 'Pobles de Circ' que impulsen el Departament de Cultura i l'Associació Catalana de Professionals del Circ (ACPC). Es tracta d'una de les mesures del Pla d’Impuls al Circ 2019-2022, que portarà aquest 2020 espectacles i tallers a quatre poblacions de menys de 10.000 habitants d’arreu del territori (abans que acabi l'any el circ arribarà també a Sort i Prats del Lluçanès). En total, es programaran 13 espectacles de diferent format així com quatre tallers a càrrec d’espais de formació de circ pròxims. El tret de sortida, a Bellver, el proper 2 d'agost amb l’espectacle itinerant 'La Cirquestra'.

La iniciativa 'Pobles de Circ' està coordinada per l’Associació de Professionals de Circ de Catalunya (APCC), i compta amb el suport econòmic del Departament de Cultura així com dels Ajuntaments participants. L’objectiu de la mesura és reforçar un circuit estable municipal a Catalunya per a espectacles de circ i ampliar la xarxa d’estructures i espais d’exhibició. També vol difondre la creació de circ català, així com donar més oportunitats d’exhibició per a les companyies. A més, amb la participació dels espais de formació en circ es vol acostar aquestes iniciatives als municipis i població més pròxima. Un altre dels objectius és acostar els municipis de petites dimensions a l’organització de l’exhibició d’espectacles de circ.

El primer any de 'Pobles de Circ' portarà, entre l'agost i el desembre, fins a 13 espectacles i alguns tallers fins aquests quatre municipis escollits. La selecció de les companyies programades s’ha dut a terme mitjançant una convocatòria adreçada a les companyies de circ catalanes.

De moment, a Ulldemolins, hi arribaran l'espectacle 'Total Glamour', de The Sullivan's, i 'Back to the Classics', de la companyia Planeta Trampolí, i a Bellver de Cerdanya, l'espectacle itinerant 'La Cirquestra'.

Agenda d'espectacles a Ulldemolins

14 d’agost
Ulldemolins (Priorat) – 20h - Pista Esportiva
Espectacle 'Total Glamour'
La companyia The Sullivan’s porta un espectacle fresc, alegre i entretingut, carregat de bona música, humor i amb artistes amb molta experiència sobre l’escenari… Ells porten una àmplia trajectòria junts: venen dels més grans i coneguts cabarets, variétés de tot el món, i amb els seus números circenses mostren el seu talent i experiència, tot i que…de vegades, no tot els hi surt tan perfecte com ells pretenen…

15 d’agost
Ulldemolins (Priorat) – 20h - Pista Esportiva
Espectacle 'Back to Classics'
La companyia Planeta Trampolí proposa un espectacle de llit elàstic fresc, proper i íntim per a tota la família on el circ més clàssic es fusiona amb cultures urbanes a través del ball, la música i l’art del Turntablism (scratch amb vinils). Una proposta on el llit elàstic pren vida pròpia entre les bogeries i acrobàcies del seu protagonista. Un viatge al passat que més ens enamora, ple d’humor, poesia, ritme i caramboles que canviaran el concepte que tenim del llit elàstic.


Comentaris