Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

ATENCIÓ

Detingut a Tarragona després de topar contra un arbre amb un vehicle robat

ÚLTIMA HORA

Mor el ferit crític de l'accident d'ahir a l'N-420 a Gandesa

Els actes de la Diada a Reus

Ofrenes i manifestacions omplen l'agenda dels dies 10 i 11 de setembre
Imatge d'arxiu de l'acte de la Diada al Baluard | TarragonaDigital.com

 

L'acte institucional de la Diada de l'11 de Setembre a Reus tindrà lloc, un any més, el pròxim dimarts a la plaça del Baluard. A les 10 del matí, Emili Argilaga, president d'Òmnium Cultural Baix Camp, llegirà la Glossa de la Diada per donar pas, llavors, a les ofrenes florals habituals. S'hi interpretarà 'Arqueres montahes', himne de la Vall d'Aran, que interpretarà la coral Canta Amb el Cor del Centre de Normalització Lingüística que dirigeix Marc Guerris. El Cant dels Segadors servirà per cloure la Glossa de la Diada.

 

Una vegada acabat l'acte institucional, a partir de tres quarts d'onze del matí i fins a un quart de dotze seran les entitats de la ciutat qui oferiran les ofrenes florals amb les notes musicals de fons que hi posarà el trio Zizigla. A un quart de dotze entraran en escena els Xiquets de Reus per aixecar un pilar i Ricard Roig, que farà el 'Ball d'Homenatge' en honor a la Diada. A dos quarts de dotze, el Cant dels Segadors servirà per cloure definitivament l'acte institucional.

 

Imatge del pilar dels Xiquets de Reus al Baluard. | ReusDiari.cat.

 

Ni Ciutadans ni PP

 

Ni el Partit Popular de Reus ni Ciutadans participaran de l'acte institucional de la Diada de l'11 de Setembre. Consideren que l'independentisme s'ha apoderat d'aquesta jornada i és per això, expliquen, que no hi prendran part. Afirmen que s'ha convertit en una festivitat excloent per a més de la meitat de la població i que l'independentisme separatista se l'ha apoderada.

 

Imatge d'arxiu dels representants de l'Ajuntament al Baluard | TarragonaDigital.com

 

La Diada comença dissabte

L'agenda relacionada amb la Diada nacional de Catalunya arrenca aquest dissabte mateix, des de l'àmbit institucional, a partir de les 10 de la nit. Als Jardins de la Casa Rull s'hi oferirà el nou espectacle de la Cobla Reus Jove titulat 'El príncep de la tenora'. S'ha preparat per commemorar el 20è aniversari de l'entitat amb la col·laboració de la Colla Sardanista Rosa de Reus i amb motiu, també, de 'Reus Ciutat de la Música'.

 

Homenatge al General Moragues

Dilluns, dia 10 de setembre, a la una del migdia es durà a terme un altre homenatge, en aquest cas, al General Moragues. Serà al carrer que porta el seu nom, davant el monòlit commemoratiu del militar austriacista que va participar a la Guerra de Successió. Ezequiel Gort hi llegirà la 'Glosa al general Moragues' i Òmnium Cultural, ANC i el Pacte Nacional per la República hi faran ofrenes florals. L'Orfeó Reusenc clourà l'acte amb la seva coral.

 

La plaça del Mercadal també serà escenari d'un dels actes d'aquesta Diada. La tarda de dilluns, 10 de setembre, a tres quarts de sis, acollirà una masterclass de ballada de sardanes; és a dir, una sessió lliure d'aquesta dansa, que culminarà amb la ballada de sardanes que engegarà la Cobla Pare Manyanet.

 

L'Esquerra Independentista es mobilitza

Per tal de reclamar la plena sobirania dels Països Catalans, l'Esquerra Independentista convoca, un any més, la seva manifestació unitària al Camp de Tarragona a Reus. Començarà, com és habitual, al Mercat Central, i baixant pel carrer de Sant Joan acabarà fent cap al bell mig de la ciutat. Amb un contundent discurs contra el 'processisme', volen reivindicar que no hi ha, afirmen, cap possibilitat d'encaix dins l'Estat espanyol per part dels Països Catalans.

 

Imatge d'arxiu de l'ofrena al Carrasclet | TarragonaDigital.com

 

De Capçanes a Reus

Els actes de l'EI per la Diada de l'11 de Setembre començaran a les 11 del matí de dimarts a Capçanes, on es farà un homenatge a Pere Joan Barceló, conegut com a Carrasclet. Al migdia s'organitza un dinar popular al Casal Despertaferro de Reus i, finalment, a les 8 del vespre està convocada la manifestació que ha de transcórrer entre el Mercat Central de Reus i el Fossar Vell de la ciutat.

Comentaris