Els actes del programa de Sant Pere de Reus d'avui, dissabte 15 de juny

Els actes començaran a les 10.00 hores commemorant els 5 anys de la Cucafera i acabaran a les 21.30 amb el concert de Buhos i Els Catarres
Imatge d'arxiu de la primera Tronada de Sant Pere 2018 | Laia Solanellas
 

 

A continuació trobareu tots els actes previstos per aquest dissabte, 15 de juny, amb motiu de la Festa Major de Sant Pere de Reus 2019. Podeu consultar tot el programa d'actes de la Festa Major de Sant Pere aquí

 

Actes del dissabte, 15 de juny

10.00 hores, a la PLAÇA D'EVARIST FÀBREGAS, plantada dels participants a la celebració del cinquè aniversari de la Cucafera.

11.00 hores, a la PLAÇA D'EVARIST FÀBREGAS, fira d'activitats d'escoles amb motiu del cinquè aniversari de la Cucafera.

12.00 hores, des de la PLAÇA D'EVARIST FÀBREGAS, cercavila del cinquè aniversari de la Cucafera, amb la participació del drac de l'escola Prat de la Riba, la geganta Pastoreta de la Salle, la geganta de l'escola Montsant i el Ball de Marcos Vicente acompanyats dels músics de l'Institut Pi del Burgar. El recorregut és el següent: carrer de la Presó, carrer de les Carnisseries Velles, plaça del Mercadal, carrer Major, carrer de les Peixateries Velles, carrer de l'Hospital, carrer de la Presó i plaça d'Evarist Fàbregas. 

Aquest any, la Cucafera de Reus celebra el seu cinquè aniversari | Laia Solanellas
 

 

12.00 hores, al MUSEU DE REUS (espai plaça de la Llibertat), visita guiada a l'exposició «Coses de Reus. Un viatge de la vila a la ciutat». És imprescindible reservar entrada al telèfon 977 010 660, màxim dues entrades per persona. 

De 12.00 hores a 14.00 hores, al JARDÍ DE LA CASA RULL, vermut solidari de l'Associació Malalts Mentals Francesc Tosquelles, actuació musical de Fito Luri i d'altres artistes, paradeta de l'entitat, rifa, xerrades d'entesos en la temàtica... amb l'objectiu de fer difusió sobre aquestes afeccions i recaptar fons per a seguir investigant-hi, conscienciar socialment i seguir donant suport als afectats i les seves famílies. Ho organitza l'Associació de Malalts Mentals Francesc Tosquelles. 

18.00 hores, a la PLAÇA DEL MERCADAL, del Mercat al Mercadal arriba a la seva 20a edició. Aquest indret tan característic de la ciutat recupera l'activitat que el va fer més popular, el mercat antic; i ho fa de la mà del Bravium Teatre, l'Associació de Paradistes del Mercat Central de Reus i l'Associació Amics del Cavall de les Comarques de Tarragona. El Mercat al Mercadal serà el context, entre d'altres, de la Diada a l'Antiga on els Xiquets de Reus actuaran vestits d'època. «Agafeu el cistell i veniu a comprar a dotzenes, a grapats, a grams i unces». 

Imatge d'arxiu del Mercat al Mercadal de l'any 2018 | Laia Solanellas
 

19.30 hores, a la PRIORAL DE SANT PERE, concert de festa major amb peces per a dos corals cantat a vuit veus a càrrec del Cor Mestral, dirigit per Núria Francino, i el Cor Nova Unió de Vila-seca, dirigit per David Molina, acompanyats per Glòria Coll al violoncel i Marc Torres al piano. 

21.30 hores, a la PLAÇA DE LA LLIBERTAT, concert de Buhos i Els Catarres. El Festival de les Arts de Reus ens porta dues propostes que ompliran de música a la plaça de la Llibertat. Buhos, present i futur del panorama musical català presentarà el seu últim treball 'La gran vida'; i Els Catarres, grup únic, irrepetible i icònic que ens portarà 'Tots els meus principis', el seu últim àlbum. 

Imatge d'arxiu del multitudinari Concert dels Jocs Mediterranis on van actuar Buhos | Laia Solanellas