ENQUESTA

VOTA: Creus que Pedro S谩nchez podr脿 ser investit president?

Els actes del programa de Sant Pere de Reus d'avui, diumenge 23 de juny

La Flama del Canig贸, la profess贸 de Corpus i la foguera de Sant Joan s贸n el m茅s destacat de la jornada
Imatge d'arxiu del Diumenge de Corpus 2018 a Reus | Laia
 

Avui, diumenge 23 de juny, 茅s Diumenge de Corpus i a Reus s'ajunten els actes de Corpus, de Sant Pere i de Sant Joan. Aqu铆 teniu els actes previstos per avui, destaquen els carrers guranits amb les catifes de flors, la Flama del Canig贸, la Profess贸 de Corpus i la Foguera de Sant Joan. Podeu consultar el programa sencer aqu铆

 

Diumenge de Corpus, Sant Pere i Sant Joan a Reus

Durant el mat铆, PELS CARRERS per on passar脿 la profess贸, elaboraci贸 de catifes de flors, a c脿rrec de diverses entitats de la ciutat. 

10.00 hores, des del CAMPANAR, Toc de Festa, que anuncia la sortida dels gegants des de l'AJUNTAMENT per rec贸rrer els carrers de la ciutat. 

Els gegants recorreran els carrers de Reus durant el mat铆 de diumenge de Corpus  | Laia
 

De 10.30 hores a 13.00 hores i de 17.00 hores a 20.30 hores, a l'atri de Sant Sebasti脿, a la PLA脟A DEL CASTELL, 煤ltim dia de l'Ou com Balla

12.30 hores, a la PRIORAL DE SANT PERE,  celebraci贸 de la missa

17.15 hores, al SANTUARI DE MISERIC脪RDIA, recepci贸 de la Flama del Canig贸 i Homenatge a la senyera. Per a 49a vegada va a c脿rrec del Patronat Sardanista. 

17.30 hores, a la PLA脟A D'EVARIST F脌BREGAS, rebuda i lectura del missatge de la Flama del Canig贸, elaborat per Carme Forcadell. Seguidament, cercavila amb la Flama, portada amb relleus per nens i nenes de la ciutat, amb l'acompanyament de la Cobla de Reus. Recorregut: carrer de la Pres贸, carrer de les Carnisseries Velles, pla莽a del Mercadal, carrer del Vidre, carrer Llovera i pla莽a de la Llibertat. 

18.00 hores, a la PLA脟A DE LA LLIBERTAT, arribada de la Flama del Canig贸 i encesa del peveter. Seguidament, el p煤blic podr脿 ballar la sardana 'El Pa铆s a l'Escola', de Carles Santiago. A partir d'aquest moment, recollida del foc per part d'una trentena de delegacions i pobles de les nostres comarques, que d贸na cobertura a m茅s de seixanta poblacions. 

 

Imatge d'arxiu de l'arribada del Foc del Canig贸 i Sant Joan a Reus | Isma
 

 

18.00 hores, al CAMPANAR, al punt m茅s alt del pinacle major, hissada de la bandera de Reus. 

18.00 hores, pels CARRERS DEL CENTRE,  cercavila del gegant Carrasclet amb motiu de la Diada dels Pa茂sos Catalans. 

18.30 hores, a la PLA脟A DE LA LLIBERTAT, ballada de sardanes amb la Cobla Reus. 

18.30 hores, a la PRIORAL DE SANT PERE, ofici religi贸s, celebraci贸 de la missa. 

18.45 hores, des de l'AJUNTAMENT, anada dels nanos, la Mulassa, els gegants i l'脌liga a la profess贸 de Corpus. 

19.30 hores, a la PORTA DE LA PRIORAL, ball solemne de l'脌liga. Tot seguit, PROFESS脫 DE CORPUS. Toc General de Festa. Precediran la profess贸 els nanos, la Mulassa, els gegants i l'脌liga. Encap莽alaran el seguici religi贸s la creus processional, els representants de les confraries amb els penons i estendards, els nens i nenes que fan la primera comuni贸, l'escolania i la capella de cantors, el Sant铆ssim, els vicaris i rectors de les parr貌quies i el prior. Tancaran la profess贸 els fidels, cantant himnes eucar铆stics. En diferents indrets del recorregut, catifes florals i llan莽ament de p猫tals de flors al pas del Sant铆ssim. Recorregut: pla莽a de Sant Pere, carrer del Fossar Vell, raval de Sant Pere, carrer de Sant Pere Ap貌stol, carrer de l'Hospital, carrer de la Pres贸, pla莽a de la Farinera, carrer de Santa Anna, raval de Santa Anna, pla莽a de Prim, carrer de Monterols, pla莽a del Mercadal, carrer Major i pla莽a de Sant Pere. 

 

L'脌liga far脿 el seu tradicional ball solemne davant de la Prioral  | Laia

 

20.45 hores, a la PLA脟A DEL MERCADAL, fi de la festivitat de Corpus amb les darreres ballades dels Nanos, la Mulassa, els Gegants i l'脌liga. 

20.45 hores, a la PLA脟A DE LA LLIBERTAT, lectura del missatge, breus parlaments i encesa de la foguera de Sant Joan a c脿rrec del Sr. Isidre Guinjoan Aymem铆, president del centenari Club Nataci贸 Reus Ploms, persona molt vinculada a la ciutat. 

 

La foguera Sant Joan cremar脿 a la pla莽a Llibertat a Reus | Josep Mart铆
 

 

22.00 hores, pels CARRERS DEL CENTRE, Cercavila de Foc de la Nit de Sant Joan, amb la participaci贸 dels Bous i la Vedella de Foc, el Ball de Diables, el Ball de Diables Infantil, el Drac, el Drac petit, la Cabra petita, la V铆bria i la Cabra. Recorregut: pla莽a del Mercadal, carrer Major, pla莽a de Sant Pere, carrer de les Peixateries Velles, carrer de l'Hospital, carrer de la Pres贸, carrer de Santa Anna, pla莽a de Donotea, carrer del Vidre i pla莽a del Mercadal. 

22.00 hores, al PARC DE LA FESTA, Barraques de Festa Major. 

 

 

 

 

💬 Fes clic aqu铆 per rebre al teu m貌bil l'actualitat de Reus. 脡s gratis!

Comentaris