Els actes del programa de Sant Pere de Reus d'avui, diumenge 23 de juny

La Flama del Canigó, la professó de Corpus i la foguera de Sant Joan són el més destacat de la jornada

Avui, diumenge 23 de juny, és Diumenge de Corpus i a Reus s'ajunten els actes de Corpus, de Sant Pere i de Sant Joan. Aquí teniu els actes previstos per avui, destaquen els carrers guranits amb les catifes de flors, la Flama del Canigó, la Professó de Corpus i la Foguera de Sant Joan. Podeu consultar el programa sencer aquí

Diumenge de Corpus, Sant Pere i Sant Joan a Reus

Durant el matí, PELS CARRERS per on passarà la professó, elaboració de catifes de flors, a càrrec de diverses entitats de la ciutat. 

10.00 hores, des del CAMPANAR, Toc de Festa, que anuncia la sortida dels gegants des de l'AJUNTAMENT per recórrer els carrers de la ciutat. 

Els gegants recorreran els carrers de Reus durant el matí de diumenge de Corpus  | Laia
 

De 10.30 hores a 13.00 hores i de 17.00 hores a 20.30 hores, a l'atri de Sant Sebastià, a la PLAÇA DEL CASTELL, últim dia de l'Ou com Balla

12.30 hores, a la PRIORAL DE SANT PERE,  celebració de la missa

17.15 hores, al SANTUARI DE MISERICÒRDIA, recepció de la Flama del Canigó i Homenatge a la senyera. Per a 49a vegada va a càrrec del Patronat Sardanista. 

17.30 hores, a la PLAÇA D'EVARIST FÀBREGAS, rebuda i lectura del missatge de la Flama del Canigó, elaborat per Carme Forcadell. Seguidament, cercavila amb la Flama, portada amb relleus per nens i nenes de la ciutat, amb l'acompanyament de la Cobla de Reus. Recorregut: carrer de la Presó, carrer de les Carnisseries Velles, plaça del Mercadal, carrer del Vidre, carrer Llovera i plaça de la Llibertat. 

18.00 hores, a la PLAÇA DE LA LLIBERTAT, arribada de la Flama del Canigó i encesa del peveter. Seguidament, el públic podrà ballar la sardana 'El País a l'Escola', de Carles Santiago. A partir d'aquest moment, recollida del foc per part d'una trentena de delegacions i pobles de les nostres comarques, que dóna cobertura a més de seixanta poblacions. 

Imatge d'arxiu de l'arribada del Foc del Canigó i Sant Joan a Reus | Isma
 

 

18.00 hores, al CAMPANAR, al punt més alt del pinacle major, hissada de la bandera de Reus. 

18.00 hores, pels CARRERS DEL CENTRE,  cercavila del gegant Carrasclet amb motiu de la Diada dels Països Catalans. 

18.30 hores, a la PLAÇA DE LA LLIBERTAT, ballada de sardanes amb la Cobla Reus. 

18.30 hores, a la PRIORAL DE SANT PERE, ofici religiós, celebració de la missa. 

18.45 hores, des de l'AJUNTAMENT, anada dels nanos, la Mulassa, els gegants i l'Àliga a la professó de Corpus. 

19.30 hores, a la PORTA DE LA PRIORAL, ball solemne de l'Àliga. Tot seguit, PROFESSÓ DE CORPUS. Toc General de Festa. Precediran la professó els nanos, la Mulassa, els gegants i l'Àliga. Encapçalaran el seguici religiós la creus processional, els representants de les confraries amb els penons i estendards, els nens i nenes que fan la primera comunió, l'escolania i la capella de cantors, el Santíssim, els vicaris i rectors de les parròquies i el prior. Tancaran la professó els fidels, cantant himnes eucarístics. En diferents indrets del recorregut, catifes florals i llançament de pètals de flors al pas del Santíssim. Recorregut: plaça de Sant Pere, carrer del Fossar Vell, raval de Sant Pere, carrer de Sant Pere Apòstol, carrer de l'Hospital, carrer de la Presó, plaça de la Farinera, carrer de Santa Anna, raval de Santa Anna, plaça de Prim, carrer de Monterols, plaça del Mercadal, carrer Major i plaça de Sant Pere. 

L'Àliga farà el seu tradicional ball solemne davant de la Prioral  | Laia

 

20.45 hores, a la PLAÇA DEL MERCADAL, fi de la festivitat de Corpus amb les darreres ballades dels Nanos, la Mulassa, els Gegants i l'Àliga. 

20.45 hores, a la PLAÇA DE LA LLIBERTAT, lectura del missatge, breus parlaments i encesa de la foguera de Sant Joan a càrrec del Sr. Isidre Guinjoan Aymemí, president del centenari Club Natació Reus Ploms, persona molt vinculada a la ciutat. 

La foguera Sant Joan cremarà a la plaça Llibertat a Reus | Josep Martí
 

 

22.00 hores, pels CARRERS DEL CENTRE, Cercavila de Foc de la Nit de Sant Joan, amb la participació dels Bous i la Vedella de Foc, el Ball de Diables, el Ball de Diables Infantil, el Drac, el Drac petit, la Cabra petita, la Víbria i la Cabra. Recorregut: plaça del Mercadal, carrer Major, plaça de Sant Pere, carrer de les Peixateries Velles, carrer de l'Hospital, carrer de la Presó, carrer de Santa Anna, plaça de Donotea, carrer del Vidre i plaça del Mercadal. 

22.00 hores, al PARC DE LA FESTA, Barraques de Festa Major. 


Comentaris