Les obres teatrals i la música omplen l'agenda nadalenca de Reus

Els Pastorets, el Trencanous, els Retaules Vivents i l'espectacle itinerant de «Ses Altíssimes» protagonitzaran els dies de Nadal
«Ses Altíssimes» serà l'espectacle itinerant d'aquest cap de setmana | Laia Solanellas

 

El cap de setmana abans del dia de Nadal omplirà Reus d'activitats nadalenques per tots els públics. Tant els dies previs a Nadal i Sant Esteve, com aquests últims, les jornades a Reus estaran protagonitzades per les arts de l'espectacle. Als carrers del voltant de la prioral de Sant Pere es realitzarà el tradicional 'Retaules Vivents'. A més es representarà l'obra més tradicional del Nadal a l'Orfeó Reusenc, Els Pastorets, així com el Trencanous a la plaça del Mercadal, entre altres obres. La música també serà protagonista amb les nadales i els diversos concerts als teatres de la ciutat.

 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

 

Dissabte 22, de música i teatre

La jornada s'iniciarà pels carrers de Reus amb un esdeveniment que cada cop més ha anat agafant força, els espectacles itinerants dels carrers de Reus. En aquesta ocasió és el torn de «Ses Altíssimes» a càrrec de la companyia Estampades. Reus s'omplirà de color i música amb quatre personatges sortits de la natura que viatgen amb un carro.

 

 

Imatge de l'espectacle itinerant Cavalls de Menorca del Nadal | Àngel Ullate

 

Al teatre Orfeó Reusenc s'iniciarà a les 19.00 hores la primera jornada de representació d'Els Pastorets. Les entrades per l'obra teatral més tradicional de les festes de Nadal, es podran adquirir de manera anticipada el 20 i 27 de desembre de 19.30 hores a 20.30 hores, o una hora abans de cada representació. A les 20.00 hores, al Teatre Bravium es representarà l'espectacle musical nadalenc 'Aquestes festes...Cibernètic', a càrrec de Souldance & Mag Albert.

 

Imatge d''Els Pastorets' de l'Orfeó Reusenc. | Cedida

 

A les vuit del vespre arriba un dels moments més esperats dels dies previs al dia de Nadal, la representació dels 'Retaules Vivents'. Al voltant de la prioral de Sant Pere i a la plaça de les Peixateries Velles, es portarà a cap la representació teatral d'escenes bíbliques relacionades amb el Nadal. A més, a les 21.00 hores, al Teatre Bartrina de Reus es realitzarà el 'Concert de Nadal' amb els artistes Paco Vidagany i Paco Montañés.

 

Diumenge 23, la Cantada de Nadales

Les activitats de diumenge 23 de desembre començaran a les sis de la tarda al Teatre Bartirna, on es representarà l'obra teatral 'Les noies de Mossbank Road'. A les 18.30 hores a la plaça del Mercadal es portarà a cap la tradicional 'Cantada de Nadales' a càrrec de l'Escolania i Capella de Cantors de la Sang. Als teatres de la ciutat se seguirà amb la segona jornada de representacions teatrals dels Pastorets a l'Orfeó Reusenc a les 19.00 hores, els 'Retaules Vivents' al voltant de la prioral de Sant Pere a les 20.00 hores i l'espectacle musical nadalenc 'Aquestes festes...Cibernètic' de Souldance & Mag Albert a la mateixa hora al Teatre Bravium de Reus.

 

Els Retaules Vivents a Reus. | Laia Solanellas

 

Dilluns 24, el «Cant de la Sibil·la»

La vigília del dia de Nadal, dilluns 24 de desembre, el Santuari de Misericòrdia acollirà la representació del 'Cant de la Sibil·la'. Aquesta obra musical prové de l'època medieval, ja que es cantava al sud d'Europa. Una melodia en català gregoriana i arcaica, que fa referència al dia del judici final de la Bíblia. Les sibil·les exercien de pitonisses en el món antic.

 

Dimarts 25, Dia de Nadal

A les dotze del migdia, els més petits de la casa tenen una cita a la plaça del Mercadal. Es realitzarà la 'Festa del Tió' per a tots els infants de Reus que està organitzada pel Patronat Sardanista. En aquest moment els nens i nenes de Reus tindran l'oportunitat de fer cagar el tió. D'altra banda, a les 20.00 hores, al teatre de l'Orfeó Reusenc es portarà a cap la 'Glossa i Concert de Nadal', que a més serà l'excusa per fer l'acte de cloenda del centenari del teatre. L'entrada al concert és gratuïta.

 

Els infants podran fer cagar el tió a la plaça del Mercadal | Laia Solanellas

 

Dimecres 26, Sant Esteve amb Quico el Cèlio

Les activitats per Sant Esteve a Reus començaran a les set de la tarda al Teatre Bartrina, amb la representació del 'Poema de Nadal', de Josep Maria de Sagarra. El 'Retaules Vivents' continuaran amb el seu cicle de representacions a partir de les 20.00 hores. Al Bravium Teatre el Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries amenitzaran la jornada amb el 'Concert de Nadal' a partir de les vuit del vespre.

 

Dijous 27, Trencanous i Taller de Contes

Un dia després de Sant Esteve les festes de Nadal segueixen amb l'Escola de Dansa i Teatre del Centre de Lectura, que representarà a la plaça del Mercadal una suite del Trencanous. Una actuació de dansa que s'iniciarà a les dotze del migdia. A la tarda, concretament a dos quarts de sis, els infants podran a anar a la Biblioteca Infantil del Centre de Lectura a 'Explica’m un conte', una hora del conte i un taller per a nens i nenes d’entre 6 i 9 anys.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Reus. És gratis!

Comentaris