Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

ATENCIÓ

Un motorista implicat en un accident de trànsit a la carretera d'Alcolea de Reus

JUDICIAL

Demanen set anys i mig de presó per a l'acusat d'abusar de tres menors a través de les xarxes socials

Reus penja 1.000 grues de paper per commemorar la cultura japonesa

La jornada «Reus i les 1.000 grues» vol celebrar els 150 anys de relacions diplomàtiques entre Japó i Espanya
Reus penja 1.000 grues de paper per commemorar la cultura japonesa | Jose Pleguezuelos

 

Aquest dissabte, 6 d’octubre, tindrà lloc a Reus la jornada «Reus i les 1.000 grues». Es tracta d’una jornada sobre cultura japonesa i cooperació per al desenvolupament local amb l’objectiu de mostrar una instal·lació de 1.000 grues de paper. Aquestes grues les han realitzat a partir de diverses entitats de Catalunya des del 2017. L’associació de cultura i sense ànim de lucre Santsuru, formada per Kevin Cruces, Annabel López i Rebeca Pujals, ja sigut l’encarregada de crear i organitzar l’esdeveniment. Aquesta jornada se celebra per celebrar el 150è aniversari de les relacions diplomàtiques entre el Japó i Espanya.

 

Els horaris de les activitats de «Reus i les 1.000 grues»

L’Antic Hospital de Reus serà l’encarregat d’acollir aquest esdeveniment aquest 6 d’octubre. La jornada començarà a les 10 h amb l’acte inaugural i l’actuació dels Gegants Japonesos. A les 11 h s’iniciarà la conferència «Reus i les 1.000 grues: un viatge des d’Hiroshima», que anirà a càrrec de Kevin Cruces. A les 12 h Annabel López oferirà un taller de ‘furoshiki’, una tècnica on s’utilitza un tros de roba per embolicar i transportar objectes. A les 12.30 h Carlos Mesas oferirà una demostració de cuina japonesa, concretament de sushi. A continuació, a les 13.30 h, es farà un maridatge de sushi.

 

A la tarda, les activitats continuaran a les 16 h amb una classe introductòria de japonès. A les 17 h es farà un taller de 'cosplay', una moda que consisteix en disfressar-se d’un personatge específic. A les 18 h es farà una demostració d’Ikebana, l’art japonès d’arranjament floral. A les 19 h serà el torn del taller d’origami, l’art japonès del plegament del paper. Finalment, a les 20 h es farà la cloenda d’aquesta jornada sobre cultura japonesa.

Comentaris