L'espai familiar Mas Pintat ja té a punt l'activitat per al nou curs 2019-2020

L'objectiu del Mas Pintat és facilitat un espai acollidor de trobada a les famílies amb nens i nenes petits
El regidor de Salut i Ciutadania, Òscar Subirats, durant la presentació de la nova activitat del Mas Pintat per al nou curs | cedida
 

 

Avui, dijous 19 de setembre, s'ha presentat oficialment el calendari d'activitats previst per al curs 2019-2020 a l'espai familiar Mas Pintat de Reus. Aquest centre pretén ser un espai d'acollida familiar que fomenti l'intercanvi d'experiències de la vida que ajudi a 'saber ser' i 'saber fer' a les famílies que tinguin nens i nenes petits, a més també evita l'aïllament i la solitud d'aquests pares i mares.

En aquest espai familiar es reconeix la competència familiar i es dóna valor i confiança, es respecta el dret a la diversitat i es creu en un concepte de suport basat en el protagonisme de totes les persones implicades. Està organitzat en diverses pedagogies com la Montessori, la Pikler, la Lockzy, la Reggio Emilia o la Waldrof. 

Sessions dividies en grups on el joc és el fil conductor i tertúlies entre les famílies

Aquest nou curs, i com a novetat als espais familiar, s'incorpora la iniciativa de compartir sessions dividides en grups on el joc compartit amb les famílies és l'element principal. Posteriorment, els grups tenen l'opció de participar en una tertúlia on te i cafès acompanyen a la conversa. Un professional és l'encarregat de guiar aquestes sessions de tertúlia. 

La composició dels grups és de dotze a catorze famílies —incloent infants i progenitors— que es reuneixen entre una o dues vegades a la setmana, fins a un màxim de tres. La durada de les sessions és de dues hores i els grups sempre van acompanyats per dos professionals que condueixen les trobades i un facilitador que acompanya els grups de tertúlia dins el mateix espai. 

Un dels tallers familiars que ofereix Mas Pintat | CEDIDA

 

La definició dels espais familiars es divideix segons l'edat i cada grup té una jornada i un horari deferent: 

  • De 4 a 7 anys, Lleure en família, activitats al voltant de la cuina de temporada, sortides pels parcs de la ciutat, modelatge i disseny amb tota mena de materials... cada setmana alternen activitats compartides en família. Dijous de 17.00 hores a 19.00 hores. 
  • De 2 a 4 anys, Espais de joc i experimentació, propostes atractives amb diferents racons on l'infant experimenta i on les famílies troben un lloc de conversa i reflexió compartint temes de criança. Dimecres de 17.00 hores a 19.00 hores. 
  • De 12 mesos a 5 anys, Espai familiar on compartir el joc, la conversa i la reflexió amb altres famílies dins d'un mateix moment de criança. Dijous o dilluns de 10.30 hores a 12.30 hores.
  • De 24 mesos a 36 mesos, Espais de joc i experimentació, propostes atractives amb diferents racons on l'infant experimenta i on les famílies troben un lloc de conversa i reflexió compartint temes de criança. Dilluns de 17.00 hores a 19.00 hores. 
  • De 12 mesos a 24 mesos, Espais de joc i experimentació, propostes atractives amb diferents racons on l'infant experimenta i on les famílies troben un lloc de conversa i reflexió compartint temes de criança. Dimarts de 17.00 hores a 19.00 hores. 
  • Recents nascuts fins a 12 mesos, Espai nadó on es comparteix un mateix moment de criança amb altres famílies amb un temps de conversa i reflexió i altres de joc. Dimarts de 10.30 hores a 12.30 hores. 

A banda, el 'Fem Rusc' continuarà amb la programació iniciada des de principis d'any amb les branques d'art, literatura i contes i jocs de taula. Està adreçada a famílies amb infants de 5 a 9 anys i ha obtingut un èxit amb llistes d'espera per cada sessió programada. Les pròximes seran el 2 d'octubre amb jocs de taula; el 16 d'octubre amb literatura i contes; art en família el dia 13 de novembre; l'11 de desembre els jocs de taula; i es tanca el programa d'aquest 2019, el dia 18 de desembre amb contes i literatura. 

El servei que Mas Pintat ofereix formar part del programa d'assessorament puntual en situacions de necessitats del Servei d'Orientació i Atenció a les Famílies (SOAF). Aquest servei compta amb diferents perfils de professionals de 'coaching', psicologia, advocacia i dietètica i nutrició. 

"Inici de curs mogut a la política de Reus" "🔌💡El ple de Reus respondrà l'amenaça d'Endesa a les famílies vulnerables"