Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

ATENCIÓ

Detingut a Tarragona després de topar contra un arbre amb un vehicle robat

Diverses activitats per Tots Sants de la mà de Mémora Reus

Una cerimònia memorial, una exposició de recordatoris i un concert són algunes de les activitats
Els familiars van anar encenent les espelmes que representaven els difunts. | Laia Solanellas

 

La ciutat de Reus es prepara per rebre el dia de Tots Sants, i des del tanatori Mémora de Reus, situat a prop de l'Hospital Universitari Sant Joan, s'han organitzat diverses activitats per celebrar aquest dia de record als difunts.

 

Exposició sobre records a l'església Sant Joan Baptista

Aquest dijous s'ha dut a terme una cerimònia memorial als difunts al tanatori Mémora de Reus, que s'ha iniciat a les 18.30 hores. D'altra banda, el pròxim 321 d'octubre es durà a terme l'acte inaugural d'una exposició a l'església Sant Joan Baptista de Reus. Aquesta exposició acollirà un recull de recordatoris funeraris especials.

 

Aquells que destaquen per una il·lustració diferent, un text característic o bé imatges que no són comunes en les esqueles. Aquesta exposició de recordatoris finalitzarà el pròxim dilluns 12 de novembre, i estarà oberta sempre que l'església estigui a disposició del públic.

 

Salou amenitzarà musicalment el dia de Tots Sants

En paral·lel, al municipi de Salou es portarà a cap un recital musical el dia 1 de novembre, el «Recital pel record». Aquest concert té l'objectiu d'acompanyar musicalment a les famílies que assisteixen al cementiri el dia de Tots Sants mentre visiten les tombes dels seus familiars difunts. En aquest recital musical s'interpretaran peces com «Réquiem» de Mozart, «Ave Maria» de F. Schubert, «El cant dels Ocells» o bé la «Cantata 147» de J.S Bach. De la mà de Nessun Dorma, el hall d'entrada al cementiri de Salou acompanyarà l'acte tradicional de visita als difunts durant el dia de Tots Sants.

 

Un curs sobre com gestionar el dol

D'altra banda, Mémora Reus ha iniciat un curs per a URV Fundació sota el nom de «Procés de pèrdues». Aquest curs va adreçat a aquelles persones que han d'afrontar la mort i sovint han de comunicar el traspàs d'algú a família o amics. El col·lectiu que assisteix al curs són persones que necessiten gestionar el dol, i està impartit per psicòlegs, membres de Mémora i personal professional qualificat. Es realitza cada dos dissabtes, i l'últim dia del curs, des de Mémora ensenyaran als participants del curs, en un acte de les instal·lacions de Reus, la importància del tancament d'aquesta etapa de la vida.

Comentaris