Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Tallers sobre els drets d'imatge i documentals, les activitats paral·leles al Memorimage

Se celebraran el 9 i 10 de novembre al Centre de la Imatge Mas Iglesias
Joan González farà un taller sobre com aprendre a fer un documental. | cedida

 

El Festival Internacional de Cinema de Reus, el Memorimage, aterra a la ciutat en els pròxims dies. Aquesta XIII edició del festival arriba carregada de propostes per a tots els públics i totes les edats. Així, del 7 al 10 de novembre, es projectaran les pel·lícules en escenaris tan emblemàtics com el Teatre Bartrina o el Centre Cultural Castell del Cambrer.

 

A banda de la projecció de pel·lícules, però, s’han organitzat jornades i tallers paral·lels en la celebració del festival Memorimage. Es tracta de la jornada professional «Els arxius surten de l’armari» i taller sobre com aprendre a fer un documental a partir d’una història. Per assistir a qualsevol dels dos tallers, s’ha de reservar plaça a través del correu electrònic info@memorimage.reus.cat.

 

Jornada sobre l'ús dels drets d'imatge amb Ben Green

El primer taller se celebrarà el pròxim divendres dia 9 de novembre, de 10 h a 14 h, al Centre de la Imatge Mas Iglesias de Reus. La jornada anirà a càrrec de Ben Green, que arriba a Reus en la seva primera visita a l’Estat espanyol, per compartir experiències exitoses que han permès utilitzar continguts amb drets dels arxius. Green ha treballat durant 20 anys  a la BBC com a responsable de desenvolupament i negociació de drets. És un dels precursors de les negociacions sobre drets d’imatge i col·labora amb moltes companyies a nivell internacional. Actualment, Ben Green treballa assessorant el British Film Institute per crear una política de drets d’arxiu.

 

Com fer un documental a partir d'una història?

El segon taller, sobre com fer un documental a partir d’una història propera, es farà el dissabte dia 10 de novembre de 9 h a 14 h, també al Centre de la Imatge Mas Iglesias. Aquest taller anirà a càrrec de Joan González, director del Festival DocsBarcelona i programador del Memorimage. González porta més de 30 anys al sector audiovisual, i va ser iniciador de Televisió de Catalunya i fundador del programa ’30 minuts’. També va col·laborar en la creació de Barcelona Televisió.

 

El taller pretén donar a conèixer tot allò que cal saber per construir i explicar relats amb els recursos creatius del cinema documental. El taller està obert tant a aquelles persones que es dediquin al món audiovisual i que volen millorar el seu projecte, com a aquells aficionats que no tinguin experiència.

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies més importants de Reus. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris