Reus: s'adjudiquen les obres de reforma de l'antiga Escola d'Art i Disseny de la Diputació

L'edifici situat a la Boca de la Mina centralitzarà l'activitat formativa dels treballadors de l'administració pública tarragonina
L'Escola centralitzarà l'activitat formativa dels treballadors de l'administració pública. | Google Maps
 

La Diputació de Tarragona ha adjudicat, finalment, les obres de reforma de l'antiga Escola d'Art i Disseny, situada al passeig de la Boca de la Mina de Reus, que es vol convertir en un centre formatiu per als treballadors de l'ens provincial i de l'administració pública del territori. L'empresa M. y J. Gruas S.A. serà l'encarregada de realitzar les obres de rehabilitació amb un termini màxim de sis mesos des de l'inici i un pressupost d'1.764.389 euros amb IVA inclòs.

Reformes per centralitzar la formació dels treballadors de l'administració pública

La licitació per al projecte de rehabilitació de l'edifici, que va ser utilitzat fins a l'any 2014 com a Escola d'Art i Disseny de la Diputació fins que aquesta es va traslladar al carrer del Vent, va ser publicada el mes de desembre del 2019 sota el nom de 'Centre de formació a l'edifici del Passeig de la Boca de la Mina' amb un import superior a l'actual, que assolia els dos milions d'euros.

Durant l'any 2018, s'hi van habilitar dues aules per rebre classes de formació dual i, després d'això, es va decidir renovar l'edifici perquè fos seu de totes les activitats vinculades amb la formació, com ara formació del Servei d'Assistència Municipal, 'dual-tic' o 'crowd working'. Ara, més enllà de formar als treballadors públics, es preveu que serveixi també per a personal d'altres sectors que busqui feina.

De fet, en l'informe que va sortir a licitació el 2019, es prenia la decisió de rehabilitar l'edifici «amb la intenció de centralitzar els recursos i millorar-ne el servei». Per això, serà necessari reformar els espais i, en paral·lel, prendre mesures de rehabilitació energètica, renovar totes les instal·lacions i adequar-les a la normativa actual. Els punts més importants de la reforma seran, entre altres, la fusteria exterior, les reixes, els cels rasos, l'arrencament de l'enrajolat, l'extracció de sanitaris i el repicament d'arrebossats i enguixats. A banda, també s'eliminaran les teules i part dels minvells de coberta.

"Atenció: Canvi de rumb respecte a les escoles bressol municipals de Reus" "Com apuntar-s'hi: El Gaudí Centre programa visites guiades gratuïtes"