L'entrada a l'Escola d'Art i Disseny de la Diputació.

Reus: s'adjudiquen les obres de reforma de l'antiga Escola d'Art i Disseny de la Diputació

L'edifici situat a la Boca de la Mina centralitzarà l'activitat formativa dels treballadors de l'administració pública tarragonina

La Diputació de Tarragona ha adjudicat, finalment, les obres de reforma de l'antiga Escola d'Art i Disseny, situada al passeig de la Boca de la Mina de Reus, que es vol convertir en un centreformatiu  per als treballadors de l'ens provincial i de l'administració pública del territori. L'empresa M. y J. Gruas S.A. serà l'encarregada de realitzar les obres de rehabilitació amb un termini màxim de sis mesos des de l'inici i un pressupost d'1.764.389 euros amb IVA inclòs.

Reformes per centralitzar la formació dels treballadors de l'administració pública

La licitació  per al projecte de rehabilitació de l'edifici, que va ser utilitzat fins a  l'any 2014  com a Escola d'Art i Disseny de la Diputació fins que aquesta es va traslladar al carrer del Vent, va ser publicada el mes de desembre del 2019 sota el nom de 'Centre de formació a l'edifici del Passeig de la Boca de la Mina' amb un import superior a l'actual, que assolia els dos milions d'euros.

Durant l'any 2018, s'hi van habilitar dues aules per rebre classes  de formació dual i, després d'això, es va decidir renovar l'edifici perquè fos seu  de totes les activitats vinculades amb la formació, com ara formació del Servei d'Assistència Municipal, 'dual-tic' o 'crowd working'. Ara, més enllà de formar als treballadors públics, es preveu que serveixi també per a personal d'altressectors  que busqui feina.

De fet, en l'informe  que va sortir a licitació el 2019, es prenia la decisió de rehabilitar l'edifici «amb la intenció de centralitzar  els recursos i millorar-ne el servei». Per això, serà necessari reformar els espais i, en paral·lel, prendre mesures de rehabilitació energètica, renovar totes les instal·lacions i adequar-les a la normativa actual. Els punts més importants de la reforma  seran, entre altres, la fusteria exterior, les reixes, els cels rasos, l'arrencament de l'enrajolat, l'extracció de sanitaris i el repicament d'arrebossats i enguixats. A banda, també s'eliminaran les teules i part dels minvells de coberta.