NOVETAT

Totes les notícies del Tsunami Democràtic gratis al teu mòbil

Adrià Aragonès, únic candidat a coordinador de l'ANC de Reus

Jaume Ollé deixa el càrrec després d'un any de mandat tal com marquen els estatuts de l'entitat
Adrià Aragonès, amb el megàfon, en una de les concentracions de la tardor del 2017. | Laia Solanellas

 

L'ANC renovarà la seva junta local a Reus aquest hivern, tal com marquen els estatuts de l'entitat, després que Jaume Ollé hagi estat un any en el càrrec. Aquest vespre s'ha donat a conèixer als socis l'única candidatura que s'ha presentat a coordinador de l'entitat, la d'Adrià Aragonès, membre de l'actual secretariat de l'ANC i de l'assemblea del Casal Despertaferro i vinculat, també, a l'entorn de la CUP de Reus. Durant les concentracions prèvies i posteriors al referèndum de l'1 d'octubre del 2017 es va convertir en una de les cares públiques de l'ANC.

 

Encara sense dates concretes sobre la taula, el relleu es farà efectiu durant el mes de gener si no hi ha sorpreses. Aragonès ha explicat, a TarragonaDigital, que té intenció de «treballar temes que pot ser interessant que l'ANC reforci, com el sindicalisme, i construir un marc republicà que combati l'IBEX 35, a més de treballar la formació en desobediència civil».

 

Imatge d'una concentració en solidaritat amb Can Vies. | Pobleviu.cat

 

Activista polític a Reus i a Barcelona

Adrià Aragonès és membre del Casal Despertaferro de Reus i de Carrutxa, entitat que treballa en la «recerca, divulgació i dinamització de la cultura popular i el patrimoni etnològic». Pel que fa al Casal, és la seva vinculació principal amb l'Esquerra Independentista i, de retruc, amb la CUP de Reus, tot i no ser-ne militant. Com a activista polític i membre de col·lectius reivindicatius, va participar en les mobilitzacions en contra de l'enderroc de Can Vies —al barri de Sants de Barcelona— l'any 2014.

 

Les mobilitzacions contra el tancament d'aquell espai barceloní van acabar amb una vuitantena de detencions entre les quals hi va haver la d'Adrià Aragonès. Gairebé quatre anys després dels fets, els pocs imputats que quedaven en aquella causa, entre els quals s'hi comptava Aragonès, van ser absolts.

 

L'absolució també va ser el desenllaç de l'altra causa en la qual va estar implicat, oberta arran d'una xiulada i posterior aldarull durant la Festa Major de Sant Pere de 2012. Durant el pas de les autoritats, aleshores amb CiU i PP al govern local, per davant de la zona on s'encèn la Trobada, els xiulets d'alguns dels manifestants van acabar amb una batussa amb agents de la Guàrdia Urbana.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Reus. És gratis!

Comentaris