NOVETAT

Totes les notícies del Tsunami Democràtic gratis al teu mòbil

EN DIRECTE

Tots els talls de carretera a Tarragona i Catalunya aquest divendres, 18 d'octubre

ARA MATEIX

❗ Tallada l'A-7 a Tarragona en els dos sentits

Els Advocats Voluntaris commemoren el referèndum amb una càpsula del temps

El col·lectiu ha enterrat una urna i una càpsula del temps per deixar-ne constància
Alguns dels Advocats Voluntaris de l'1-O | Jordi Olària

 

L'Associació d'Advocats Voluntaris de l'1 d'Octubre ha commemorat, aquesta tarda, l'any de feina que acumulen en relació a l'impacte judicial del referèndum d'ara fa un any i les seves conseqüències. Ho han fet al Parc de l'1 d'Octubre, a l'avinguda de l'11 de Setembre, envoltats d'unes 150 persones. Salvador Mestre, president de l'entitat, ha pronunciat un parlament en el qual ha agraït el suport rebut i la confiança que els han dipositat totes les persones imputades.

 

L'acte de commemoració ha tingut lloc al Parc de l'1 d'Octubre | Jordi Olària

 

«Estem molt, molt, molt agraïts, dins de la desgràcia de la repressió que va començar i encara continua», ha explicat Salvador Mestre. «Sempre hi ha coses bones, i una de les coses bones és que ens hem trobat, no només entre els advocats, sinó que ja no podem dir clients sinó amics». Aquesta tasca voluntària la van començar per donar garanties jurídiques durant la jornada d'ara fa un any, i van decidir mantenir-la quan van començar les imputacions judicials.

 

Una càpsula del temps i una urna

Després del parlament de Salvador Mestre s'ha procedit a l'acte de commemoració en si. El col·lectiu d'advocats voluntaris ha enterrat, al Parc de l'1 d'Octubre, una urna commemorativa i una càpsula del temps. Al recipient metàl·lic s'hi han desat elements distintius d'ara fa un any, com una papereta o una de les acreditacions que duien els juristes als col·legis electorals per tal que se'ls pogués identificar en cas de necessitat.

 

Els Advocats Voluntaris han desat una papereta i una acreditació de les que van fer servir aquell dia | Jordi Olària

 

Àvies per la Llibertat, mecànics, bombers i polítics

A l'hora de tancar la càpsula han demanat la col·laboració d'algunes de les persones a les quals han defensat judicialment durant aquest darrer any. Dues representants de les Àvies i Avis per la Llibertat —les dues que fa uns dies explicaven, a TarragonaDigital, el bagatge del seu col·lectiu—, Jordi Perelló, el mecànic imputat per no haver volgut atendre una agent de la Policia Nacional o dos dels Bombers de Reus s'han encarregat de tancar el recipient.

 

Àvies per la Llibertat, el mecànic imputat Jordi Perelló i Bombers de Reus han tancat la càpsula | Jordi Olària

 

També han participat en aquest gest l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, i les regidores Montserrat Vilella, del PDECat i Noemí Llauradó, d'ERC. Tots tres càrrecs públics han hagut d'anar a declarar denunciats per Ciutadans i la Policia Nacional arran del manifest que van llegir el tres d'octubre a favor de la concòrdia i demanant als agents desplaçats per aturar el referèndum que, havent-se celebrat dos dies enrere, tornessin als seus llocs d'origen.

 

Els Advocats Voluntaris han enterrat una càpsula del temps i una urna | Jordi Olària

 

Un monòlit commemoratiu recordarà l'1 d'Octubre

L'urna i la càpsula del temps han quedat enterrades en ciment a l'espera que es completi l'espai amb la col·locació d'un monòlit a sobre. Pel que fa als Advocats Voluntaris, asseguren que la seva voluntat és dissoldre's —«i convertir-nos en una societat gastronòmica», ha afirmat, fent broma, Salvador Mestre—. Amb tot, asseguren que preveuen que aquest moment no arribi a curt termini.

 

Els Advocats Voluntaris han enterrat una urna i una càpsula del temps | Jordi Olària

 

A més de les causes ja obertes ara mateix, no descarten que se'n puguin obrir més. «N'hi pot haver més, és de preveure que això no acabi», es lamenta Salvador Mestre, que afegeix «a nosaltres sempre ens tindran al costat la gent que s'arromanga, que treballa i que ens obliga a arromangar-nos a naltros i a treballar també».

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Reus. És gratis!

Comentaris