Agust Prats davant d'una de les fotografies de la seva exposició

Superació personal i confinament obren temporada al CIMIR

Aquesta tarda tindrà lloc la primera visita comentada per l'autor de l'exposició

La superació personal a través d'una càmera de fotos obre la temporada d'exposicions del Centre de la Imatge Mas Iglesias de Reus. Agus Prats hi mostra The mirror chair project, que es podrà visitar de manera gratuïta fins al 12 desembre, els dijous i divendres entre cinc de la tarda i vuit del vespre, i els dissabtes també en horari de matí, de deu a dues.

Prats és dissenyador gràfic i fotògraf, i l'any 2001 va patir una agressió de la qual en va resultar una greu lesió neurològica que l'ha deixat en cadira de rodes des de llavors. Acostumat a fotografiar al carrer, va adaptar-se a la seva nova realitat instal·lant un sistema per subjectar la càmera a la cadira i fotografiar a través d'un disparador a distància.

Superació personal i confinament obren temporada al CIMIR

Serà precisament ell qui, aquest dimecres, 14 d'octubre, farà una visita comentada de l'exposició a les set de la tarda. Una exposició que, segons explica ell mateix, és el seu trajecte de superació personal. «Gràcies a la fotografia vaig poder gestionar millor les meves emocions d'una manera que no podia fer-ho amb les paraules i vaig poder començar a trobar el meu propi espai dins de la meva nova condició».

Afegeix que «és a partir de les fotografies que vaig realitzar durant el meu ingrés hospitalari que vaig descobrir el potencial de les imatges com a detonador i vehicle de la pròpia experiència personal». Amb aquest punt de partida, Agus Prats porta el seu The mirror chair project al CIMIR.

Marc Ferran, director del Museu de Reus, Agus Prats, fotògraf, i Daniel Recasens, regidor de Cultura, al CIMIR
Agus Prats comentarà, aquesta tarda, la seva exposició al CIMIR | Ajuntament de Reus

La nova temporada del CIMIR també comptarà amb la mostra Baix Camp confinat. Crònica fotogràfica d'una pandèmia al segle XXI. Es tracta de la crida que, des del Museu de Reus, es va fer a la ciutadania perquè hi efssin arribar fotografies per mostrar de quina manera es van viure els mesos de confinament i el primer auge de la pandèmia de Covid-19.

Juntament amb aquesta exposició s'han programat dues activitats paral·leles. Aquest divendres, 16 d'octubre, a les set de la tarda, el fotògraf local Javi Chico explicarà les fotografies de la mostra que són obra seva. Un exercici que també farà Sergio Aranda dijous vinent, dia 22 d'octubre, a la mateixa hora.

Per participar en qualsevol de les visites comentades pels autors de les exposicions cal reservar plaça prèviament a través d'internet i informar-se a través del 977 010 660. També cal reservar plaça per assistir a la projecció del Documental del Mes, que en el cas de l'octubre correspon a Marwa. Petita i valenta.

Explica la història de Marwa i la seva família, refugiats de la guerra de Síria que l'any 2012 van haver d'anar a viure a un camp de refugiats a Jordània. Dirigit per Dina Naser, aquest documental de l'any 2019, gravat entre Jordània, Qatar, França i el Líban, dura 85 minuts i es projectarà en versió original en àrab subtitulat en català.