Aigües de Reus congela la tarifa de l'aigua per a l'any 2019

Ara mateix, uns 4.000 reusencs i reusenques es beneficien dels ajuts socials de l'empresa
La seu d'Aigües de Reus, en una imatge d'arxiu | Miguel Cabrerizo

 

 

El Consell d’Administració de Reus Serveis Municipals va aprovar ahir dimecres, 19 de desembre, la congelació de la tarifa de l’aigua per al 2019 a la ciutat. Segons han explicat des del consistori, l’acord comporta el manteniment dels avantatges i facilitats destinades a famílies en risc de pobresa energètica i d’altres col·lectius.

 

El regidor de Medi Ambient, Daniel Rubio, apunta que es tracta, en tot moment, «d’uns ajuts i bonificacions que s’aproven en estreta cooperació amb els Serveis Socials de l’Ajuntament, que en tot moment comproven i validen l’existència d’urgències i realitats socials que els justifiquin». Rubio, a més, constata que les raons que van impulsar aquestes mesures «són plenament vigents, ja que encara són nombroses les famílies que no poden assumir el rebut de l’aigua o que necessiten un cop de mà per fer-ne front».

 

4.000 reusencs es beneficien dels ajuts socials d'Aigües de Reus

Ara mateix, segons l’Ajuntament, uns 4.000 reusencs es beneficien dels ajuts socials que ofereix Aigües de Reus, iniciatives com la tarifa social o el fraccionament o ajornament del pagament. La tarifa social, concretament, «està pensada per a famílies que es troben en risc de pobresa energètica» i s’hi poden acollir diversos col·lectius, com els «preceptors d’una pensió mínima contributiva o SOVI (Assegurança Obligatòria de Vellesa i Invalidesa) per jubilació o viduïtat», els abonats que formin part d’una unitat familiar amb tots els membres a l’atur o els beneficiaris de la renda mínima d’inserció (RMI), entre d’altres.

 

Els ajuts solidaris, per la seva part, estan dissenyats per a les persones que tenen «problemes puntuals» a l’hora de fer front al pagament del servei, expliquen des del consistori i, en aquest sentit, les institucions contemplen mesures com ajornaments, fraccionaments o bonificació del deute acumular. A més, existeix també el paquet d’ajuts socials a les famílies nombroses, una ajuda que «permet gaudir d’ampliacions en els blocs de consum, entre d’altres avantatges» als grups de persones que ho sol·licitin.

 

 

El nou col·lector d'Aigües de Reus podria estar enllestit al gener

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Reus. És gratis!

Comentaris