La Plaça del Mercadal de Reus en primer pla, amb l'Ajuntament al fons

L'Ajuntament de Reus convoca els ajuts per a persones en situació vulnerable amb 220.000 euros

Les subvencions, dividides en quatre línies relatives a diversos tipus de despeses, compten amb un pressupost superior al de l'any passat

L'Ajuntament de Reus manté una activitat constant en l'àmbit del benestar social en els darrers mesos. Si ahir s'informava d'un augment de la partida destinada a les subvencions contra la pobresa energètica, aquest dimecres ha estat el torn de l'anunci de la convocatòria, prevista per aquesta setmana, de les ajudes a persones en situació econòmica desfavorida. La novetat també ha estat l'augment del pressupost que s'hi destinarà, que passa dels 199.850 euros a gairebé 220.000, amb uns 100.000 euros addicionals que poden assolir els 330.000 euros en funció de la disponibilitat pressupostària.

Aquest paquet de subvencions, un dels de més pressupost que gestiona el consistori, es divideix en quatre línies relatives a diversos tipus de despeses de l'habitatge i els subministraments. Es tracta de les subvencions per al foment al servei públic de proveïment i sanejament d'aigua potable, les destinades a les persones que concorren en una determinada situació de mobilitat, les que sufraguen la taxa municipal de recollida domiciliària d'escombraries i residus sòlids i, per últim, els ajuts al foment del manteniment d'un habitatge en propietat.

Dues maneres i dos terminis per sol·licitar els ajuts

Enguany, per primer cop, de la mateixa manera que s'ha fet amb els ajuts al menjador escolar i els de pobresa energètica, s'ha establert la sol·licitud abreujada, oberta per a les persones que ho van sol·licitar l'any passat i que es trobin en la mateixa situació econòmica i familiar que l'any anterior. Totes aquestes famílies dues notificacions de l'Ajuntament i només hauran de confirmar que enguany també volen presentar la sol·licitud. A banda, segueix disponible la sol·licitud ordinària.

Com a novetat, també, s'han establert dos terminis de presentació de sol·licitud. Si se segueix el procediment telemàtic, la data d'inici de presentació de les sol·licituds és l'endemà de la publicació de la convocatòria fins al 31 d'octubre de 2020. En el cas de fer la sol·licitud de manera presencial, mitjançant cita, la data d'inici de presentació de les sol·licituds serà l'1 de setembre i també estarà disponible fins al 31 d'octubre de 2020. 

Una altra novetat en relació amb el procediment és la unificació de la gestió de les quatre línies d’ajuts. Les persones interessades només caldrà que presentin una sola vegada la informació relativa als requisits econòmics, i l’Ajuntament farà la gestió interna perquè la valoració sigui vàlida per a totes les ajudes a què opti la persona interessada.

Mariluz Caballero, regidora d'Hisenda del consistori reusenc, presentant les novetats de la convocatòria d'aquest 2020.
Mariluz Caballero, regidora d'Hisenda del consistori reusenc, presentant les novetats de la convocatòria d'aquest 2020. | CEDIDA

Les quatre línies d'ajuts

Les dotacions econòmiques que es destinen a les quatre línies d'ajudes són desiguals. La part que es destinarà a les subvencions per al foment al servei públic de proveïment i sanejament d'aigua potable serà de 90.000 euros, amb la possibilitat d'ampliar-los amb 40.000 euros més. La segona, la que ajuda a les persones amb dificultats de mobilitat, està dotada de tan sols set-cents, donat el fet que es tracta d’un ajut dirigit a beneficiaris molt específics: majors de seixanta-cinc anys o persones amb discapacitat amb pocs recursos econòmics.

Quant als ajuts de la taxa municipal per la recollida domiciliària d'escombraries i residus sòlids urbans, la dotació és de 85.000 euros i es pot ampliar amb 50.000 més. i cobrirà el vuitanta per cent de la taxa. L'última, la que cobreix el manteniment d'un habitatge en propietat, està dotada de 44.000 euros i compta amb 17.000 euros més en funció de la disponibilitat del pressupost. Per a més informació sobre els percentatges que cobreixen els ajuts i els requisits, es pot consultar la pàgina web de l'Ajuntament de Reus.


Comentaris