L’Ajuntament de Reus ja ha superat la recaptació en multes de l’ordenança de civisme de l’any 2018

A dia d’avui el consistori ha ingressat prop de 290.000 euros | Els actes incívics més denunciats per la Guàrdia Urbana són consumir alcohol i miccionar a la via pública
La Guàrdia Urbana de Reus recorda de consumir o miccionar a la via pública és un incivisme que comporta multes | cedida

 

En el que portem d’any 2019, l’Ajuntament de Reus ha ingressat 287.171,26 euros en multes de l’ordenança de civisme. Així ho diu el portal Reus Open Data. Aquesta xifra supera la recaptació total de l’any 2018 que es va situar en 239.863,99 euros, el que suposa un increment d’un 19,72% quan encara han de finalitzar els mesos de setembre, octubre, novembre i desembre.

 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

 

De fet, aquest increment de recaptació va lligat a l’augment d’actes contra actituds incíviques que ha realitzat la Guàrdia Urbana de Reus durant aquest any 2019. El passat 3 de setembre, el consistori va comunicar que el cos municipal de seguretat ja havia aixecat, fins a finals de mes d'agost, 2107 expedients dels quals la majoria estan especialment vinculats a l'oci nocturn. Aquesta xifra suposa un augment del 42% respecte als actes que s’havien aixecat al mateix mes de l’any anterior.

 

L’increment del número de controls, segons apuntava el consistori, ve motivat per la «voluntat del govern de Reus de donar resposta a les demandes de la ciutadania per acabar amb les conductes incíviques que generen més molèsties veïnals i, en cap cas, per un increment del número d’actituds incíviques que es produeixen a la ciutat».

 

Imatge d'una pintada en un establiment | Jordi Olària

 

Consumir alcohol i miccionar a la via pública, els actes incívics més denunciats 

Fins a finals d’agost, consumir alcohol (868) i miccionar a la via pública (586) van ser els actes incívics més denunciats per la Guàrdia Urbana de Reus, seguits per embrutar la via pública (83) i molèsties per sorolls (49). Per tot plegat, un total de 2.107 actes. De fet, les xifres demostren com el cos municipal de seguretat ha reforçat els controls de civisme en els darrers anys: 2.453 al 2018, 922 al 2017, 1.557 al 2016, 728 al 2015 i 581 al 2014.

 

Per una altra banda, l'Ajuntament de Reus explica que «la majoria de comportaments denunciats estan vinculats a l’oci nocturn, no tant pels locals com pels clients, que quan surten o es troben al carrer no respecte el descans dels veïns». A més, assenyala que «la Guàrdia Urbana fa constants contactes amb els propietaris dels locals, per conscienciar envers la necessitat de fer conviure l’oci nocturn amb la resta d’activitats que tenen lloc a la ciutat; i controla les actituds incíviques que es poden produir a la via pública»

 

Pel que fa al 2018, la Guàrdia Urbana va aixecar 2.453 actes contra actituds incíviques, les més destacades van ser: consum d’alcohol (858), miccionar a la via pública (756), embrutar la via pública (125), molèsties per sorolls (86) i oferir o sol·licitar serveis sexuals (69). 

 

També et podria interessar

 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Reus. És gratis!

Comentaris
Pere Gavaldà
Bon dia, aquest article ja va sortir publicat fa setmanes i ara el torneu a "reciclar" i el poseu en portada. Segurament ho feu pels votants de la dreta catalanista reusenca, que pel que sigui no el van poder llegir. Ja està bé recordar la bona feina en temes de repressió per part de Junts pel Pellicer: Llei i ordre, multes i tots a missa diumenge a donar gràcies al Pellicer, "l'alcalde de l'1 d'Octubre".
Rosauro
Esto es lo que tiene que hacer un buen gobierno municipal mano dura, multas a mogollón y represión sin tregua porque a la juventud hay que controlarla y no pueden estar todo el día de fiesta. La próxima iniciativa tendría que ser regalar picos y palas a todos los jóvenes, a cavar zanjas y desbrozar y menos botellones. Un aplauso de un votante del PP de toda la vida.
Montse
La meva queixa com ciutadana, és el soroll tan immens dels gossos d'un pipican situat al carrer del pare manyanet. Com és posible que un parque tan bonic, hi haigin posa't algo així?el soroll és horrorós i més cap al vespre, hi ha terrenys més allunyats, que no molestarien als veïns. Espero que l'Ajuntament i a qui pertoqui s'hen façi reso.
Paco
A mi me parece muy bien que multen porque es cuando la gente aprende o si no esto sería la selva. Los socialistas nos tenian olvidados y lo mucho que se ha notado que hay un partido de derechas que hace cumplir la ley.
Pep
No deixa de ser curios que els delictes per "oferir o sol·licitar serveis sexuals" siguin un total de 69. sembla que s'ho hagin fet venir bé per fer cachondeo no? Casualitat?
Reusenc
No estic d'acord amb els comentaris de Rosauro, la gent que al matí d'un cap de setmana passeja per Reus nomès pot ensumar la pudor a orina i podrà apreciar les restes de basura que deixen els incívics llençades al terra, Potser que la denuncia no és la millor opció, sempre és podria bescanvia per treballs a la comunitat, tals com escombrar i fregar les voreres o similars, així com obligar als locals d'oci nocturn a posar WC en la via pública o mantenir els propis en bon estat d'higiene.
Jonatan
No vec tes dolent veuret una llauna si , civicament es deposita a la brosa ... El rollo esta amb el RESPECTE