L'Ajuntament de Reus presenta l'oferta educativa del nou curs amb 17 novetats

L'oferta, que a hores d'ara compta amb 89 propostes, encara es pot ampliar en les pròximes dates amb incorporacions d'última hora
Imatge de la representació de la Vella Quaresma, una de les activitats consolidades. | Cedida

 

L'Àrea d'Ensenyament i Política Lingüística de l'Ajuntament de Reus ha presentat l'oferta d'activitats i recursos educatius (ARE), entre les quals destaquen, en especial, disset noves propostes que s'espera que rebin una bona acollida per part de la comunitat educativa. Aquestes noves propostes se sumen a la resta, i en total s'ofereixen 89 propostes, que es podran ampliar en les pròximes dates amb incorporacions d'última hora.

El catàleg de l'any passat tenia 120 propostes, trenta més que enguany, però el catàleg es mantindrà obert durant tot el curs per sumar-hi alguna nova iniciativa educativa nova o que es consideri d'especial interès. Aquestes activitats i recursos, formen part de les activitats i programes educatius que promouen les diverses àrees del consistori i van adreçades a la comunitat educativa de la ciutat, tot i que en alguns casos també a tota la comarca.

«Un ventall d'activitats amb què complementar la programació i el currículum»

M. Dolors Sardà, regidora d'Ensenyament i Política Lingüística, assenyala que «com cada inici de curs la nostra voluntat és presentar i oferir a la comunitat educativa i des del web de l'Ajuntament una oferta interessant que permeti identificar de manera fàcil i còmoda un ventall d'activitats i recursos amb què complementar la programació escolar i el currículum, ja que la valoració que ens fan arribar els professionals dels centres d'aquest catàleg és del tot positiva, cosa que engresca a continuar treballant en aquesta línia».

Formats diversos

A més, la regidora recorda els diversos formats que s'ofereixen amb l'ARE, des de rutes i visites guiades i teatralitzades fins a xerrades, exposicions, concursos i tallers. Sardà afirma que la intenció de l'Ajuntament és mantenir una oferta variada i d'actualitat repartida en set eixos temàtics: convivència i participació, cultura, història i patrimoni, natura i sostenibilitat ambiental, orientació laboral, salut i prevenció de riscos, i esports.

D'entre les propostes del catàleg d'aquest curs, s'hi poden trobar les més consolidades, com és el cas de la Vella Quaresma, el Corpus, els Gegants i l'Ou com balla, l'Educació Viària o les visites al Gaudí Centre i Reus històric; i algunes que es van renovant, com les de Salut, a Biblioteca, el Museu o l'Arxiu.

Les novetats

Taller de prevenció de la violència sexista en contextos d'oci nocturn 

Estimar-lo és cuidar-lo: el Xipi va a l´escola 

Deixaries casa teva? Totes les persones podem ser refugiades 

Navegant. Totes les persones podem ser refugiades 

Sense els set nans. Totes les persones podem ser refugiades 

Amb el cap clar i el cor net (un conte per en Xesco Boix) 

El Palau Bofarull i el Reus dels Comerciants 

Sóc cos! 

Visita dinamitzada a l'exposició "Coses de Reus. Un viatge de la vila a la ciutat 

Mil nou-cents. Quan els avis van ser nens! 

Descobreix Reus de la mà dels contes! 

Les aventures del Pere Ganxet, es troba al parc 

Reus Campanar Scape! 

Visita l'Espai Aigua 

Fem el mòbil de l'esmorzar saludable 

Taller intergeneracional d'esmorzars saludables a l'escola 

Si beus... posa't les ulleres 

"ATENCIÓ: Denunciat després de patir un accident i triplicar la taxa d'alcoholèmia" "La reforma de la plaça de la Sang de Reus hi portarà canvis importants"