NOVETAT

Totes les notícies del Tsunami Democràtic gratis al teu mòbil

EN DIRECTE

⛈ Classes suspeses, aiguats torrencials i el pitjor de la llevantada encara ha d'arribar

L’Ajuntament de Reus prioritza les famílies vulnerables amb la subvenció al menjador escolar

La tramitació es podrà sol·licitar des del pròxim 20 de maig fins al 21 de juny
L’Ajuntament de Reus prioritza les famílies vulnerables amb la subvenció al menjador escolar | Cedida

 

Enguany, la Regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de Reus torna a prioritzar les famílies en situacions de vulnerabilitat social a l’hora de subvencionar l’assistència als menjadors de l’alumnat d’ensenyament obligatori i de segon cicle d’educació infantil dels centres educatius públics i concertats de la ciutat.

 

Els ajuts es podran sol·licitar des del 20 de maig fins al 21 de juny, ambdós dies inclosos. La sol·licitud es podrà fer demanant cita prèvia a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC), ubicada a la plaça del Mercadal, i també, per primer cop, per via telemàtica. Els detalls de la tramitació es poden consultar a través de l’apartat corresponent de la seu electrònica de l’Ajuntament.

 

  • No et perdis l'actualitat i els resultats de les eleccions municipals a Reus. T'arribarà GRATIS al mòbil abans que a ningú: clica aquí!

 

Els requisits de les subvencions del curs 2019-2020

Reus és un dels ajuntaments que més diners destina a aquests ajuts. La convocatòria del curs 2019-2020 preveu una dotació d’1.575.000 euros, ampliable segons les necessitats.

 

Com cada any, l’Ajuntament complementa l’ajut de la Generalitat per a les famílies amb menys recursos econòmics i té en compte la conciliació familiar per accedir a un ajut en el pagament del menjador escolar. Es paguen cinc euros a les famílies que superen els barems establerts per la Generalitat en els casos que tots dos membres treballin en horari de menjador escolar i que compleixin els barems establerts pel consistori. També es manté el suport a les famílies monoparentals.

 

A Reus, l’ajut màxim que es pot rebre amb el complement de l’Ajuntament és de 6,10 euros en lloc dels 6,20 euros, que és la subvenció màxima establerta per la Generalitat. Amb aquesta mesura es pretén que la família beneficiària es faci responsable del pagament de deu cèntims simbòlics. D’aquesta manera es té constància que aquest servei té un cost.

 

Control de les subvencions

Després de concedir les subvencions, es fa un seguiment exhaustiu de l’ajut. La Regidoria de Benestar Social inspecciona de manera aleatòria l’assistència al menjador escolar per part de l’alumnat que les seves famílies reben subvencions. Així mateix,  hi ha l’obligatorietat per part de les famílies que reben subvenció de comunicar a l’escola abans de les 10.00 hores del mateix dia si els infants no assistiran. En cas de no avisar, la família ha d’assumir el cost del dia del menjador.

 

Des de la Regidoria també es vetlla perquè les famílies que durant el curs no han de fer ús de la subvenció, tot i tenir-la concedida, tramitin la renúncia, la qual cosa permet destinar els diners a altres famílies que han presentat la sol·licitud per situació sobrevinguda. Aquest curs 2018-2019 s’han rebut 3.466 sol·licituds d’ajuts al menjador escolar, de les quals se n’han concedit 2.627.

 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Reus. És gratis!

Comentaris