Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

ATENCIÓ

Detingut a Tarragona després de topar contra un arbre amb un vehicle robat

ÚLTIMA HORA

Mor el ferit crític de l'accident d'ahir a l'N-420 a Gandesa

Reus concedeix vuit reconeixements en els Guardons de la Ciutat 2018

La ceramista Neus Segrià Fortuny va ser guardonada amb el títol de Filla Adoptiva de Reus
Els premiats dels Guardons de la Ciutat 2018 | Cedida

 

Com cada any l'Ajuntament de Reus, amb motiu de les Festes de Misericòrdia 2018, atorga a la societat civil reusenca els Guardons de la Ciutat. Aquest acte ha tingut lloc, dijous 20 de setembre, al Saló de Plens de l'Ajuntament a les vuit del vespre. Amb aquests reconeixements es vol distingir a aquelles persones i entitats el seu paper transcendental que representen per la ciutat, a més enguany Reus tindrà com a filla adoptiva a Neus Segrià Fortuny, en reconeixement a la seva tasca de ceramista.

 

L'Ajuntament va adjudicar un total de vuit guardons per valorar les tasques de les entitats reusenques. Tanmateix, es va distribuir la 41a postal de la festa que en aquesta edició està destinada a la «Vintiquatrena» de la Germandat de Sant Isidre i Santa Llúcia.

 

Quatre entitats reusenques reben la Menció Honorífica Municipal

La Confraria de Sant Josep i Sant Jaume va rebre una Menció Honorífica per la seva activitat en relació a la Setmana Santa de Reus i pels seus 75 anys d'activitat i foment de les tradicions religioses. El següent reconeixement va anar destinat a l'Associació de Dones Blanca Almendro, ja que celebren el seu 25è aniversari i sobretot amb motiu de la seva gran tasca a l'hora de visibilitzar i contribuir a la igualtat i la integració de la dona en una societat més rica, concretament l'activitat realitzada de manera particular al Barri Gaudí.

 

La Confraria de la Mare de Déu de l'Amargura va rebre aquest reconeixement municipal per la seva activitat al municipi i per commemorar els 25 anys de la relació amb el Centre Aragonès 'El Cachirulo de Reus' i la col·laboració amb la Confraria Nuestro Padre Jesús del Nazaredo del municipi de Calanda. L'última Menció Honorífica Municipal va ser per l'Escola Puigcerver, per la seva tasca educativa durant els 50 anys d'activitat ensenyant valors i també, per la seva gran tasca cultural.

 

Es va reconèixer l'activitat a tres entitats amb la Medalla de la Ciutat

Una de les institucions que se li ha adjudicat aquest guardó és el CN Reus Ploms, els quals han rebut la Medalla de la Ciutat en reconeixement a la seva tasca. El club esportiu va ser guardonat amb motiu del centenari de la seva creació i per la trajectòria a la ciutat en la fomentació de l'esport. L'Orfeó Reusenc també va obtenir la Medalla de la Ciutat, en aquest cas pels 100 anys de la seva constitució i pel foment de la cultura i la llengua catalana en la seva activitat com a important entitat cultural a Reus. L'última Medalla de la Ciutat va ser concedida a la institució, Reus Foment Empresarial, que amb els seus 100 anys d'activitat ha acompanyat a les diferents empreses de la ciutat en l'àmbit de la defensa dels interessos empresarials.

 

 

Neus Segrià, Filla Adoptiva de Reus

Un dels títols més importants que es van lliurar a la nit és el de Filla Adoptiva de Reus. Aquest any 2018, aquest títol se'l va endur la ceramista Neus Segrià Fortuny, que ha tingut un paper rellevant tant en el món de la ceràmica, com en el de la docència, la recerca en qüestions tradicionals així com el valor internacional que se li ha donat a les seves obres i a la participació en el món de l'art.

Comentaris