Cervera, Vilella i Llauradó ocuparan l'alcaldia de Reus durant l'agost

El batalle Carles Pellicer signa el decret per delegar-los les competències durant les vacances
Ajuntament de Reus | TarragonaDigital.com

Jordi Cervera, Montserrat Vilella i Noemí Llauradó ocuparan l'alcaldia de Reus la segona quinzena d'agost. Quan el batlle reusenc, Carles Pellicer, marxi de vacances, deixa en mans de les portaveus del PDECat i ERC i del portaveu d'Ara Reus l'alcaldia de la capital del Baix Camp. El decret que Pellicer ja ha signat i que, de fet, ja s'ha publicat fins i tot al Butlletí Oficial de la Província de Tarragona avui mateix, estableix qui serà alcalde o alcaldessa accidental durant quins dies.

L'alcalde Pellicer fa vacances la segona quinzena d'agost, i el primer relleu l'agafarà el portaveu d'Ara Reus i regidor d'Esports, Jordi Cervera; el segon la portaveu del PDECat i regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella; i el tercer relleu serà per a Noemí Llauradó, portaveu d'ERC i regidora de Salut, a més de presidenta del Grup Salut de l'Ajuntament de Reus.

Es tracta d'un mer tràmit administratiu perquè l'alcaldia no quedi completament buida durant dues setmanes, que es cobriran amb franges d'entre cinc i sis dies. Jordi Cervera serà alcalde accidental de Reus del 15 al 20 d'agost, tots dos inclosos; Montserrat Vilella serà alcaldessa entre els 21 i el 26 d'agost, tots dos també inclosos; i per últim, Noemí Llauradó ho serà, també incloent el primer i darrer dia, del 27 al 31 d'agost.

Parc de la Festa Reus | Miguel Cabrerizo

 

Quan l'alcaldia accidental no va ser tranquil·la

En la gran majoria de casos, aquesta alcaldia accidental és tranquil·la, el mes d'agost és inhàbil administrativament parlant i, per tant, hi ha pocs avenços en els tràmits o projectes que pugui haver-hi en marxa a la Casa de la Vila. Amb tot, hi ha hagut algun any en què l'alcalde o, en aquest cas, alcaldessa accidental, ha hagut de gestionar algun problema amb força repercussió mediàtica.

El cas que a l'entorn musical de Reus encara es recorda és el del Rock'n Reus, que s'havia de celebrar l'any 2012, quan el govern el formaven l'aleshores CiU i el PP. El divendres 24 d'agost de l'any 2012 s'havia de celebrar, al Parc de la Festa, el festival musical Rock'n Reus on havien d'actuar Reincidentes, Narco, Siniestro Total, Boikot, Porretas, Bajolicencia, Gen XXI i U*Rock.

El cas és que la falta de permisos i, sobretot, de mesures de seguretat, segons l'Ajuntament, i la falta de voluntat i col·laboració, segons l'organització, van acabar per suspendre el concert. L'alcalde era Carles Pellicer, però aquells dies estava de vacances i Alícia Alegret es va convertir en alcaldessa accidental mentre que Joaquim Sorio ocupava la regidoria de Cultura. Va ser Alegret, com a alcaldessa accidental qui va sortir a explicar perquè no s'autoritzava un festival hores abans que donés el tret de sortida.

La representació institucional durant els atemptats de Cambrils i Barcelona

També l'any passat, per motius molt diferents, un alcalde accidental va haver d'actuar com a tal. El 18 d'agost hi va haver el terrible atemptat a la Rambla de Barcelona que, a la nit, es va reproduir a Cambrils. Els actes de rebuig que es van convocar aquells dies van ser nombrosos i, els que es van organitzar a Reus, els va presidir Jordi Cervera, qui aleshores era alcalde accidental. Un exemple en va ser la concentració de rebuig als assassinats convocada per la comunitat musulmana de Reus davant l'Ajuntament, i que va aplegar unes 200 persones.

"Classe magistral de la 'influencer' Núria Garcia a La Fira Centre Comercial" "Els Bombers apaguen un foc de matolls davant de Tecnoredessa"